Home

Nieuws 2 reacties

Kamer wil garanties vóór aanwijzen Natura 2000-gebieden

Den Haag – De Tweede Kamer wil eerst garanties over de haalbaarheid en betaalbaarheid van de stikstofmaatregelen voordat in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) gebieden worden aangewezen. Een motie van CDA-Kamerlid Jaco Geurts, mede ondertekend door SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf en Carla Dik-Faber van de Christenunie, kreeg donderdagavond bij de stemmingen een meerderheid. Ook VVD en PVV steunden de motie. Het gaat de Kamer vooral om de gebieden waar discussie is over haalbaarheid en betaalbaarheid, waaronder het Wierdenseveld.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw en natuur had de motie eerder ontraden, omdat ze vindt dat aanwijzen van de gebieden juist nodig is om verder te kunnen onderhandelen. Ze noemde haalbaarheid en betaalbaarheid haar core business in dit dossier. Dijksma wil de PAS vlot trekken. Ze wil alle Natura 2000-gebieden voor de zomer aanwijzen, om vervolgens de nieuwe wetgeving op 1 januari 2014 van kracht te laten worden.

Laatste reacties

  • DJM

    Als je eerst de gebieden gaat aanwijzen en later blijkt dat de haalbaarheid en betaalbaarheid niet gegarandeert kan worden, zijn de gebieden wel aangewezen en zitten wij als agrarisch ondernemer wel met de gebakken peren.

  • PetervanKempen

    Dijksma mag haar borst(.) wel natmaken;Natura 2000 gebieden voldoen qua faunabeheer niet aan de habitatrichtlijn: zie de overflow van ganzen ervandaan naar Boeren om zich daar zat te eten.
    Kan nog een dure grap worden voor de BV Nederland als naast fauna - ook het stikstof beheer onhaalbaar is gebleken: alles terugbetalen, want andere EU landen hadden al geklaagd over de nieuwe verdeling van EU gelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.