Home

Nieuws 628 x bekeken

Inflatie eurozone zwakt verder af

Luxemburg - De inflatie in de eurolanden is in maart verder afgezwakt tot gemiddeld 1,7 procent. Dat maakte het Europese bureau voor de statistiek Eurostat dinsdag bekend. De geldontwaarding neemt al maanden af. Zo was de inflatie in december 2,2 procent, in januari 2 procent en in februari 1,8 procent.

Met een voorlopige 3,2 procent kende Nederland het op een na hoogste inflatiepercentage in de eurozone. Alleen in Estland (plus 3,8 procent) steeg het gemiddelde prijspeil sterker. In Griekenland was juist sprake van deflatie. Het prijspeil daalde daar met 0,2 procent.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde eerder deze maand dat de Nederlandse inflatie in maart daalde van 3 procent in februari tot 2,9 procent. Die daling was volgens het CBS vooral te danken aan lagere prijzen van autobrandstoffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.