Home

Nieuws

Hillfresh wint rechtszaak The Greenery

Rotterdam - Het Gerechtshof in Den Haag stelt dat The Greenery nadeel ondervonden heeft van de vorming van Hillfresh en overstap van medewerkers van Hagé, maar dat de oprichters op het scherp van de snede – en dus binnen de wet - hebben geopereerd. In 2007 stapten meer dan een dozijn werknemers van The Greenery-handelsdochter Hagé op om hun eigen bedrijf te beginnen.

Uit de uitspraak, die woensdag is gepubliceerd, blijkt dat de rechter inzicht had in data van afspraken die oud Hagé-medewerkers (en oprichters van Hillfresh) hadden met leveranciers van Hagé rond de tijd van de vorming van Hillfresh. Daaruit valt volgens de rechter echter niet hard te maken dat Hagé na overstap van leveranciers onrechtmatige schade is toegedaan of dat anti-concurrentiebedingen zijn geschonden.
Ook heeft de rechter via getuigen vernomen hoe de oprichters van Hillfresh in 2007 medewerkers van Hagé thuis uitnodigden en de start van het nieuwe bedrijf toelichtten. De rechter oordeelde dat geen sprake was van actief ronselen. Uit de verklaringen blijkt verder dat Hagé (The Greenery) werknemers een forse bonus beloofde als ze de overstap naar Hillfresh niet maakten en drie jaar bij Hagé zouden blijven. Volgens de verklaringen zou de overstap van zoveel werknemers het gevolg zijn geweest van de slechte sfeer en omstandigheden bij Hagé in 2007.

Of registreer je om te kunnen reageren.