Home

Nieuws 446 x bekeken

'Herstel het vertrouwen in de voedselketen'

Rijswijk - Om het vertrouwen van Nederlanders in levensmiddelen te herstellen, moeten er hardere sancties komen tegen producenten die de regels aan hun laars lappen. Dat vindt de brancheorganisatie FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie).

Producenten die 'overtredingen in de voedselketen' begaan, moeten beter worden opgespoord en hogere boetes opgelegd krijgen, aldus de FNLI vrijdag. Ook het openbaar maken van namen van bedrijven die zich in de Europese Unie schuldig maken aan deze praktijken kan helpen. De federatie benadrukt dat bijvoorbeeld het verkopen van paardenvlees als rundvlees simpelweg een overtreding van de wet is en dat zulke overtredingen moeten worden bestraft.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert al enige tijd verscherpte controles uit. "Tijdens eigen controles van de FNLI is tot nu toe geen paardenvlees ontdekt in analysemonsters van rundvleesproducten", zo staat op de website.

Fabrikanten zijn volgens de brancheorganisatie doorgaans prima in staat om snel op te treden en producten van de markt te halen als die niet voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. "Het traceringssysteem werkt goed."

Of registreer je om te kunnen reageren.