Home

Nieuws

Heinz opent Europees onderzoekscentrum Nijmegen

Nijmegen - Heinz heeft een nieuw Europees onderzoekscentrum in Nijmegen geopend. Het betreft het grootste onderzoekscentrum van de voedingsproducent, vooral bekend van tomatenketchup, buiten de VS. Het centrum biedt nu 160 onderzoekers en ontwikkelaars emplooi. Het aantal banen groeit naar 200.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei bij de openingsceremonie dat de bouw van het centrum in Nederland “iets om trots op te zijn” is, en een stimulans voor de economie.  Heinz wil met kennisinstellingen en andere bedrijven in de regio samenwerken om nieuwe voedingsconcepten te ontwikkelen. Hierdoor profiteren andere bedrijven, universiteiten en ondernemers uit het MKB van de kennis die er wordt opgedaan.
“Het (centrum) zorgt niet alleen voor werkgelegenheid maar ook voor tal van spin-offs met andere bedrijven”, aldus de VVD-politicus. De vestiging staat in het hart van wat in de markt wordt gezet als de “Food & Health Valley”, een gebied met naast vestigingen van een serie internationaal georiënteerde voedingsconcerns waaronder FrieslandCampina en Kikkoman ook Wageningen Universiteit.
Heinz telt wereldwijd 32.000 werknemers en behoort met een omzet van bijna 11 miljard euro per jaar tot de 10 grootste voedingsconcerns ter wereld. Europa is goed voor een derde van de omzet van het bedrijf, officieel bekend als H.J. Heinz Company. Het hoofdkantoor bevindt zich in Pittsburgh, een grote stad in de staat Pennsylvania, in het Noordoosten van de VS.
In februari werd bekend dat Heinz instemt met een overname door Berkshire Hathaway, een investeringsvehikel van beleggingsmagnaat Warren Buffett, en de van oudsher Braziliaanse investeringsgroep 3G Capital.

Of registreer je om te kunnen reageren.