Home

Nieuws 2 reacties

'Grond Oostvaarderswold niet goedkoper verkopen'

Lelystad - Staatssecretaris Sharon Dijksma vindt het geen goed idee dat landbouwgronden die zijn aangekocht voor de realisering van het Oostvaarderswold voor een lager bedrag worden terugverkocht aan de landbouw.

Dat zegt Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer over het Oostvaarderswold. De staatssecretaris zegt dat "het niet wenselijk is dat eigenaren die land hebben verkocht aan de overheid deze later goedkoper terugkopen".

De provincie Flevoland heeft besloten het Oostvaarderswold als ecologische verbindingszone niet te realiseren. In een zogenoemd openplanproces is besloten pas op de plaats te maken als het gaat over de natuurontwikkeling. Ondertussen kunnen verworven gronden wel worden ingezet om natuur te realiseren.

Dijksma zegt dat gronden die zijn aangekocht met geld uit het investeringsbudget landelijk gebied niet voor andere doelen dan natuur mogen worden ingezet. Maar dat betekent niet dat die gronden niet geruild of verkocht mogen worden. Dijksma zegt dat in Flevoland sprake is van een complexe situatie. De staatssecretaris wil daarover in gesprek gaan met de provincie.

Laatste reacties

  • Bison

    Zijn zeker wilde(natuurlijke) windmolens op dat prentje? lol

  • PetervanKempen

    Natuur? niet moeilijk hoor, gewoon niets meer aan doen.
    met puin van vroegere bebouwing erbij heet zoiets een Leroy tuin :-)

Of registreer je om te kunnen reageren.