Home

Nieuws 2 reacties

Greenpeace naar Raad van State om Borssele

Amsterdam - Greenpeace stapt naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, om sluiting van kerncentrale Borssele te eisen.

Aanleiding daarvoor is het recente besluit van minister Henk Kamp van Economische Zaken dat de kerncentrale tot 2033 in bedrijf mag blijven. Volgens Greenpeace is dat besluit genomen op basis van 'flinterdunne veiligheidsgaranties' en heeft de overheid blind getekend voor verlenging van de vergunning van Borssele. Greenpeace zal de Raad van State vragen die vergunning te vernietigen.

Laatste reacties

  • abtje

    Greenpeace, ook al zo'n papieren tijger geworden. Alleen maar procederen. Vroeger hadden ze wel ballen, gingen walvissen en zeehondjes redden. Nu zitten ze met hun reet voor de kachel in de krant te loeren of er nog een bezwaarschriftje de deur uitmoet. En die zeehondjes en walvissen kunnen wat dat betreft gewoon geharpoeneerd en geknuppeld worden.

  • jordi 1455

    abtje ze mogen blij zijn dat de centrale in 2033 al dicht gaat en de uitbreidingsplannen zijn geschrapt. Typisch activisten dat greenpeace altijd wat zoeken om over te kunnen drammen.

Of registreer je om te kunnen reageren.