Home

Nieuws 898 x bekeken 1 reactie

Geen risico van nerts voor weidend vee

Den Haag - De mogelijkheid op een salmonellabesmetting voor weidend vee is geen reden om de milieuvergunning voor een nertsenhouderij te weigeren.

Dat heeft de Raad van State besloten in een zaak die was aangespannen door een melkveehouder uit Putten. De melkveehouder had bezwaar gemaakt tegen de milieuvergunning voor de nertsenhouder, omdat hij vreest dat zijn koeien in een aangrenzende weide besmet kunnen raken met salmonella, die met het stof vanuit de nertsenhouderij in de richting van het vee waait. Volgens de melkveehouder had de gemeente niet genoeg waarborgen ingebouwd om de kans op besmetting te verkleinen.

De rechter zegt dat het best mogelijk is dat salmonella via de lucht verspreidt, maar de melkveehouder heeft niet kunnen hardmaken dat er sprake is van een onaanvaardbaar risico op salmonellabesmetting, dat door extra voorschriften moet worden ingeperkt.

De Raad van State verwierp ook bezwaren van andere inwoners van Putten tegen de nertsenhouderij.

Eén reactie

  • Willem119

    Wat een onzin.. Alsof het op elke nertsenhouderij stikt van de salmonella. Nertsen kunnen zelf ook niet tegen een salmonellabesmetting dus de nertsenhouder zal er alles aan doen om salmonella te voorkomen. In mijn ogen is die koeienboer gewoon aan het zoeken naar een argument om dat hij uit principe tegen een uitbreiding van de nertsenhouderij is.

Of registreer je om te kunnen reageren.