Home

Nieuws 22 reacties

Geen overeenstemming handelsdeal EU en Canada

Brussel - De EU en Canada zijn het nog altijd niet eens over herkomstbenaming voor melkvee maar ook rundvlees en varkensvlees. Canada exporteert deze producten op grote schaal. De onenigheid maakt dat een langverwachte vrijhandelsdeal (FTA) nog altijd geen doorgang kan vinden. Dat zegt de Canadese onderhandelaar Frederic Seppey.

De EU zou niet bereid zijn vlees dat verwerkt is in Canada maar komt van dieren uit de VS voorrang te geven op vlees van landen waarmee de EU geen deal heeft. Canada vindt dat als een dier geslacht en verwerkt is in Canada, het als Canadees moet worden aangemerkt. Seppey zegt dat de EU en Canada in de slotfase van onderhandelingen zijn.
Volgens Canada kan een vrijhandelsdeal de handel tussen de twee blokken met 20 procent doen groeien.

Laatste reacties

 • Dutchdeutz

  Ben het met de EU eens dat Canadees slachtvee van betere kwaliteit is zonder hormonen. Met USA vlees maak je kans dat er groei hormonen in zitten.
  Dus betere controle op waar het vee vandaan komt kan geen kwaad.
  Het enige wat wel raar is dat zuid amerikaans vlees gemakkelijk in de EU kan komen (lees:goedkoop!) en vol met hormonen zitten.

 • Bison

  Ik moet de eerste beef nog zien die zonder hormoon implant word afgemest in een feedlot in western Canada.Er zijn zat ranchers die al beginnen met implanten van kalveren als ze 1- 2 maanden oud zijn...Hormonen worden hier net zoveel gebruikt als in de US.
  Voor hormoon vrij vlees moet je bison eten.

 • el

  Of dairy beef ,die krijgen geen groei hormonen .

 • Bison

  Dairy cows go into hamburger,je kan die gratenpakhuizen geen beef noemen.
  Dairy steers fed in feedlots get implanted like all the rest.
  I used to work in the feedlot industrie.

 • el

  Top culls brengen hier meer op dan de hamburger joint er voor wil betalen. Zullen er ook wel een paar steaks afgesneden worden! Er zijn koeien die 50 cent per pound opbrengen en ook zijn er die 90 cent per pound opbrengen.

 • Willem1962

  Tjonge tjonge zeg, wilde eerst niet reageren, maar 'Bison' maakt het wel erg bont met zijn stellingen dat al het beef in west Canada met groeihormonen behandeld worden. Wat een nonsens zeg.
  Ja, er zijn er natuurlijk waar dit gedaan word, (so what's the problem?? Het is niet verboden hoor) maar er zijn er ook die dit dus niet doen, net zo goed.
  Dus meneer Bison, met al je stellingen ga je mooi nat meneer. En dat alleen omdat je ook voor een feedlot gewerkt hebt??????

 • W Geverink

  Klopt Willem. Er worden alleen al in het slachthuis waar ik bekend mee ben minstens duizend groeihormoon vrij beef in de maand geslacht voor onder andere europa en als organic voor canada zelf.

 • Bison

  El hamburger in these burger joints is not all meat anymore,there is lots of 'fill'. Is that 50-90 cents on the rail or on the hoof?

  Mijn woord tegen de jouwe Willem.
  ik weet niet hoe het er in oost Canada aan toe gaat maar wees ervan verzekerd dat elk groot feedlot hier in de west hormonen gebruikt en het meredeel van deze beesten worden maar in twee grote packingplants geslacht en deze twee zijn ook de grootste exporteurs,je zal wel weten welke.
  Ik heb niet beweerd dat all de beef hormonen krijgen,dat maak jij ervan.
  Tuurlijk zijn er wel mesters die hormoonloos werken maar die zijn te verwaarlozen in de big picture,zeker als het om export gaat
  Niemand zei dat hormonen hier verboden is.Ik persoonlijk zou wel willen dat het wel veboden werd.

 • Bison

  Cargill alleen kills 4500 koeien per dag, XL in Brooks is nog groter.
  1000 koeien per maand daarbij vergeleken is maar een druppel op een gloeiende plaat.

 • aarthamstra1

  Hormonen vlees is dat nu slecht voor de mens of niet.
  Die vraag moet onderhand toch wel duidelijk zijn nu je hele bevolkings groepen kan vergelijken. Wat is de gemiddelde leeftijd in Canada en Europa.
  Het gaat ook om eerlijke concurrentie .
  Het is beter vlees te kweken in de landen waar ook het voer is.
  Vrees dat het voor de boer er niet beter op word, Wel voor de handel/supermarkt.
  Als je 100 euro meer aan een koe verdient als je hormonen gebruikt.
  Hoe dom ben je dan het niet te doen, Rabo zou zeggen , dat is het IDEE .Wij weten van niets hoe hard ze ook fietsen.

  .

 • abtje

  Hormonen weten de experts nog nauwelijk iets vanaf, het is zo extreem ingewikkeld en werk overal op in. De Amerikanen gebruiken alles wat geld opleverd, in Europa zijn ze gelukkig een stuk voorzichtiger
  Wat mij betreft blijven groei-EN melk-hormonen verboden.
  Hou die troep maar samen met dat GMO meuk maar lekker uit de rest van de wereld.
  In de nabije toekomst blijkt dat beiden onherstelbaar schadelijk is en dan?
  Dan kun je er al niet meer vanaf, het is al in het extreme ingevoerd is Amerika.
  Dan wordt de USA opeens een importland van veilig voedsel, omdat ze dat zelf niet hebben.

 • el

  Bison, deze prijzen zijn on the hoof!

 • W Geverink

  Voor zover ik weet is de gem leeftijd hier niet anders dan in Europa Aart. De vraag is niet zo zeer of de synthetische testosteron slechter is dan de natuurlijke, maar wat de hier gebruikte ractopamine op de lange termijn voor gevolgen heeft.

 • denker123

  Als ze in de V.S.en Canada stoppen met nuttelose biobrandstoffen dan is er goedkoper voer genoeg,zodat er geen groeihormonen en GMO rassen nodig zijn Maar Monsanto en de ethanolfabrikanten bepalen het boerenbeleid in de V.S.,om zoveel mogelijk winst te maken. President Obama heeft van de Healt Care,het legaal maken van de Mexicaanse werkers zijn topbeleids punten gemaakt waarmee hij wil scoren.Zodoende moet hij op andere zaken toegevingen doen aan de republikeinse partij.En dat zijn de overwegend Republikeins stemmende boeren en de agrarische Multinationals zoals Monsanto Cargill enz.Vandaar ook de onschendbaarheidswet voor Monsanto ,die de landbouwwetgeving zowat volledig schrijft.

 • Demeter Griend

  Laat ze die rotzooi daar houden.
  Die lui daar zijn niet voor niets zo dik, zitten vol met hormonen.

 • el

  Dik worden ze hier van, the all you can eat buffet, met daarnaast Coca cola of Pepsi of sweet tea.

 • W Geverink

  Idd el, en alle softdrinks en eten wordt volgedrukt met corn syrup zodat het 'vol' gevoel verdwijnd en de klant mischien nog wat extra frieten en coke besteld.

 • Mels

  Nope,wijsneuzen,dik wordt je van teveel vreten en te weinig bewegen,al de rest zijn alleen maar slechte excuses.Slappe mensen die geen maat weten,de zieken daar gelaten want niet iedereen kan zijn formaat in de hand houden maar in de VS,Canada en ook in Nederland is er een groot deel van de te dikke mensen die stomweg teveel vreet.Nogmaals;ziekten en kwalen vallen hier bij mij niet onder,al kan zelfs de drang om te eten een ziekte zijn.

 • Bison

  De shopping carts zitten vol met chips ,softdrinks and andere junkfood maar geen of weing groente en/of fruit.
  En er is een hele lineup by de doorrij loketten van de burgerjoints at lunchtime.
  En waggelen maar.lol

 • Mels

  Op zich is dat niet erg als diezelfde vreetzakken een uur later weer met de handen flink uit de mouwen staan maar nee,retour trailerpark en weer voor de buis hangen......

 • Bison

  Aan werken hebben zulken een broertje dood, Als ze de handen uit de mouwen geslagen hadden waren ze niet zo vet geweest.
  Het begint al als ze net van de tiet af zijn,..gelijk voor de TV geplant met een zak chips en een liter coke in de zuigfles om koest te blijven en leren gametjes spelen

 • Lie

  Even terug naar de kern van het verhaal; Canada exporteert een klein beetje beef en varkensvlees naar Europa en dat wordt voorlopig niet meer omdat het meeste beef en varkens vlees niet aan de europeese requirements kan voldoen. Het excuus dat amerikaanse koeien als canadees worden gelabelled is niet correct omdat 'product of canada' alleen op born and raised in canada mag staan.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.