Home

Nieuws 3 reacties

Geen mega-mestvergisting in Gemert-Bakel

Gemert-Bakel - Er komt geen mestvergister in Gemert-Bakel. De gemeente steunt het project niet langer omdat er onvoldoende draagvlak is onder bevolking. Ruim tweehonderd boeren hadden al geld geïnvesteerd in het project.

Volgende week valt het raadbesluit van de gemeente, maar de initiatiefnemers mestcooperatie MACE en het Duitse bedrijf RMS hebben al besloten te stoppen met het onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen. Het project riep veel weerstand onder de bewoners. De mestvergister van 8 megawatt zou op een bedrijventerrein nabij een woonwijk worden gebouwd.

Frans Meulenmeester, voorzitter van MACE, wist in december 2012 203 boeren uit de regio lid te maken, goed voor 421.000 kuub mest. Zij hebben elk €1,50 per kuub mest inleggeld betaald. Meulenmeester heeft de boeren per email op de hoogte gebracht en zegt dat nog geen boeren hun geld hebben opgeëist. De mestvergister zou de grootste moeten worden van Europa.

Meulenmeester hoopt nog wel een vergunning te krijgen voor een mestscheidingsinstallatie.

Laatste reacties

  • daan1908

    Jammer maar niet getreurd , er wordt noordelijker een 12 megawatt gebouwd . Deze heeft alle vergunningen al rond incl provincie .

  • boerkebrabant

    het komt nog wel goed, zeker als volgende week unidek met het nieuws komt om de tent in gemert te sluiten als ze niet een gedeelte van zijn grond en gebouwen aan de mestfabriek kunnen verkopen, dan kunnen er wederom 400 man naar de sociale dienstvan gemert. zouden ze daar nog wel geld voor hebben? ik denk het niet maar ze kunnen altijd nog de ozb met 85 % verhogen!

  • BW

    Het is wel zuur, als een groep ondernemers hun nek uitsteekt voor mestverwerking en de overheid, die dit eist, steeds dwars gaat liggen. Eigenlijk het zelfde als je met de auto 80 km/uur mag en dat de overheid vraagt om binnen een uur 100 km te rijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.