Home

Nieuws 1949 x bekeken 8 reacties

‘Geen honden-DNA in gehaktballetjes’

Den Haag – Spaanse autoriteiten hebben nog geen honden-DNA aangetroffen in gehaktballetjes of diervoeding. Dat meldt de Nederlandse voedsel en warenautoriteit NVWA.

De NVWA stelde aan de Spaanse inspectiedienst vragen over mogelijke vervuiling van voeding met hondenvlees nadat De Telegraaf schreef over een mogelijk schandaal. In Spanje loopt wel nog onderzoek naar mogelijke fraude met hondenvlees.
Vorig jaar troffen Spaanse autoriteiten in een opslag 15 ton dode zwerfhonden aan. Gevreesd werd dat ze via criminele bendes verwerkt zijn in diervoeding of zelfs voedsel voor humane consumptie. De bendes zouden voor een slachtvergoeding ook huisdieren ophalen bij hun eigenaar. De Spaanse inspectie deed invallen in Galicië en Salamanca.
Bij monsteronderzoek in een laboratorium in Vigo en is volgens de Spaanse autoriteiten geen honden-DNA aangetroffen in vlees of diervoeding. Het onderzoek is nog niet afgerond. Volgens De Telegraaf zou een inmiddels opgedoekte Amsterdamse groothandel in vlees in het Spaanse onderzoek zijn opgedoken maar dat kan de NVWA niet bevestigen.
Er zijn volgens De Telegraaf inmiddels elf verdachten in Spanje opgepakt die handel dreven met 42 bedrijven in onder meer Valencia, Murcia en Salamanca. Ook zouden zij jarenlang hondenvlees hebben geëxporteerd naar Nederland en Portugal. De NVWA zegt geen hondenvlees in Nederland te hebben aangetroffen.

Laatste reacties

 • Mozes

  Dan vind je de hond in de pot.

 • ...............

  Is er dan echt niets meer echt!!!!

 • Demeter Griend

  Woef, jawel mijn saldo bij de bank is (nu weer) echt.

 • Boerderij2013

  Wakkerdier nieuws aan het verspreiden door wat olie op het vuur te gooien na de vorige vleesschandalen ?

 • Mels

  Ach,je moet maar zo denken:beter hond dan ezel.....

 • Bison

  Vlees is vlees zeiden ze in de oorlog.
  De chinezen fokken ze voor de pot.

 • henk fledderus

  ik vraag me af wanner we mensen gaan eten, voor de kringloop zeg maar.

 • Elevage

  kunnen we gewoon 1 dag per week alleen maar het weer op het journaal brengen en de rest achterwege laten. Dan kan iedereen even een dagje bezinnen, want hier wordt je dus niet goed van.

  Er is ergens een vaag rapport en vervolgens gaat de media daar allerlei conclusies aan verbinden die er helemaal niet zijn. Zo krijgen we de economie vanzelf de put in.
  Vanochtend nog: volgens uitgelekte info moeten er 1000 mensen uit bij de NS. Dat hele plan moet nog verwerkt worden binnen de NS, komt misschien wel een heel ander verhaal uit, maar nee......... we gooien het vast in de openheid. Weer mensen in de stress. Journalisten ga zo door!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.