Home

Nieuws 17 reacties

Gedwongen verkoop mesthandelaar

Lierop - Het onroerend goed van mest- en varkenshandelaar Anthony van den Broek (42) is te koop aangeboden. Van den Broek zit sinds 27 februari vast omdat hij verdacht wordt van grootschalige fraude met mest.

Het betreft twee objecten in Lierop die op 25 mei online worden geveild. De gedwongen verkoop wordt uitgevoerd door DTZ Zadelhoff in Amsterdam. Het betreft het woonhuis, kantoor en grond van ruim 2 hectare aan de Kromvenweg in Lierop en het agrarisch bedrijf met woning aan de Lungendonk inclusief ruim 4 hectare grond, eveneens in Lierop. Het laatst genoemde object is de hoofdvestiging van het bedrijf van Anthony van den Broek.

De bank heeft hiertoe opdracht gegeven omdat er problemen zijn met betalingen van crediteuren. Onder de schuldeisers zijn ook boeren en loonwerkers. De bedrijfsactiviteiten van Van den Broek liggen sinds zijn aanhouding nagenoeg stil. De stallen zijn leeg. Afgelopen maand is een van de bv's van Van den Broek, Lierop Management BV, failliet verklaard. De curator werkt aan een overzicht van het aantal crediteuren.

Van den Broek gaat proberen de veiling te voorkomen. Dat laat zijn advocaat Theo Linssen in Tilburg weten. Volgens Linssen is Van dan Broek "op zijn zachtst gezegd" niet blij met de aangekondigde veiling. Van den Broek wil proberen de executieveiling te laten voorkomen door zijn zakelijke belangenbehartiger. Van den Broek zelf heeft een contactverbod opgelegd gekregen.

De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft hem aangehouden op zijn privéadres. De aanhouding volgde nadat de NVWA/IOD op 25 september 2012 een inval deed op vier verschillende locaties waar woonhuizen, stallen en kantoren zijn onderzocht. Ook zijn banken en accountantskantoren bezocht om beslag te leggen op bankrekeningen en dossiers. In Duitsland, Polen, Zwitserland en België werden eveneens invallen gedaan. Van den Broek wordt ervan verdacht dat hij gefraudeerd heeft met grote hoeveelheden mest en daar miljoenen euro’s mee heeft verdiend. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschrifte. Naast de aangehouden mesthandelaar zijn er nog meer verdachten in dit onderzoek, onder wie zijn broer en de echtgenotes van beide broers. In totaal zitten inmiddels zes mannen vast in deze zaak.

Op 14 maart besloot de rechtbank Van den Broek nog 45 dagen in hechtenis te houden. Het voorarrest van de mesthandelaar loopt eind deze maand af.

Laatste reacties

 • BoB de Bakker

  Hoeveel mest moet hij wel niet verduisterd hebben wil hij daar miljoenen euro's mee verdiend hebben? En als hij daar al miljoenen mee verdiend heeft komt hij toch niet in liqidatieproblemen. Ik denk dat alles zwaar overtrokken is.

 • wijntje41

  Zouden ze met hetzelfde venijn ook achter die Bulgaarse fraudeurs aan zitten?

 • fjam

  Shit

 • Noordam2

  de burgemeester van Rotterdam verklaarde vanavond dat ze niet meer aan de Bulgaarse fraude kunnen doen als ze nu doen, dus die criminelen gaan gewoon verder met hun fraude
  als een nederlandse bejaarde een vriendin heeft lopen de controleurs binnen en kammen alles uit op zoek naar bewijzen van samenwonen
  als er 15 bulgaren 'wonen' in een 3 kamerflatje word dat gewoon gevonden
  ze durven ze niet aan te pakken, maar hardwerkende mensen uit de agrarische sector lopen niet met pistolen rond, NOG NIET!!!!!!!!

 • boerkebrabant

  wat leven we toch in een vervelend land, de miljarden vliegen naar lamballen landen, criminelen halen de bijstandspot leeg, enkele schreewers kunnen rechtvaardige vergunningen af laten ketsen, de nertsenhouderij word op basis van enkele lamballen afgeschoten! jammer dat ik van wegen mijn finaciele situatie niet weg kan, anders was ik al lang vertrokken hier. ik zie de nietsnuttige antie boerenclub al lachen, wederom hebben we een boer klein gekregen. als jullie maar een ding goed in de gaten hebben dat als jullie zo door gaan we hier over een aantal jaren ook in een derde wereld land leven!

 • hietkamp

  Ik ben met de tot nu toe geplaatste reacties eens en #boerkebrabant je hebt volkomen gelijk. Gewoon weer zoals vroeger de bijstand, even naar gemeentehuis kan wel steekproefsgewijs. Volkomen belachelijk die Bulgaren, die krijgen alle geld in de schoot geworpen en ben je Nederlander met beetje bezit dan moet je dat eerst op maken, nee wij hebben het goed voor met de buitenlanders.

  #boerkebrabant je hebt ook inderdaad gelijk over die anti boerenclub die maken meer kapot dan ons boeren lief is. Maar NVWA zijn ook ambtenaren waar je niks tegen kan inbrengen en wat zij zeggen dat is dan zo. Ik las ook laatste iets over koerechten in de nieuwe oogst en werd de kost prijs per liter melk genoemd en ook gezegd dat schaalvergroting nog de kosten van de boer nu nog oplost, maar dat houd ook op. Dus ja lijkt mij dat er een knop om moet bij de iedereen en de landbouw op de schop moet en een eerlijk goed verdien model voor elke boer ongeacht hoe groot. Anders zie ik zwaar in een grote landbouwcrisis sluit ik dan niet uit dus ook een voedselcrisis en dan wordt eten duur voor iedereen + werken er veel mensen in de landbouw dus ook vele werklozen er bij

  Vervolg in ander bericht

 • hietkamp

  vervolg

  Dus gewoon alles herzien ook emissie arm aanwenden een systeem van 25 jaar oud. Ik heb nog nooit milieu winst van gezien, ja op ammoniak vlak misschien wel, maar er moet weer zoveel energie in om de apparaten te maken en het uitrijden weer meer diesel. Zulke dingen moet je ook mee nemen als het gaat om milieu zaken om uitstoot te verminderen. Dat zijn geen simpele dingen die in 4 dagen beslist en onderzocht kan worden wat wel bij het emissie arm aanwenden wet is gebeurd.

  Nou zo zijn er nog wel meer dingen, die tijd en geld verslinden dat moet de overheid aanpakken en ook de bulgaren.

 • hietkamp

  Maar goed wat deze mest transporteur heeft gedaan is ook niet goed te praten, maar de aanpak als dat nu zo moet kan je vraagtekens ook bij zetten.

 • Buurman

  Ja, als je wedijvert met Bram Moszkowicz blijkt al of niet in de nor het enige verschil.

 • koestal

  de grote verdwijntruuc met mest,komt meer voor !

 • jordi 1455

  @hietkamp
  Wat ik niet snap is dat de boeren nog steeds niet in opstand zijn gekomen.
  We laten het ook gewoon gebeuren we leunen te veel op de (Z)lto, het wordt tijd dat we de stier bij de hoorns pakken en onze eisen duidelijk maken aan de overheid.

 • 8rt

  Hoe is het met het faillisement van mesthandelaar Kees Oomen uit Etten-Leur afgelopen?

 • Venstra

  Deze man word compleet geruïneerd, en ondertussen word er Haalderen 1 lege failliet verklaard vanwege 2 schuldeisers die al jaren op geld wachten, en de nieuwe was alweer opgericht,heeft ie dan die miljoen aan boetes dan al betaald, waarom pakken zulke oplichters zwarte mest handelaren nou nooit eens aan, 'het was zo'n aardige jongen'.

 • Katje

  De hele overheid stinkt nog harder dan alle stront waar ze het over hebben. De hardwerkende hoeft niks anders te doen dan de belasting vet te mesten. En wanneer de fiscus naast potje piest dan gaan we toch gewoon uitverkopen. Knap dat zoiets kan terwijl er nog steeds geen bewijzen zijn ondanks dat de hele bups is opgepakt. Schuldig ben je pas als er harde bewijzen zijn. Kom maar op corrupte overheid. Soms zijn mensen slimmer dan jullie dikkoppen. Pak de niksnutten harder aan. Dan heb je pas eer van je werk. Kan alleen maar veel respect opbrengen voor v.d. Broek en zn Mannen. Kunnen we met zn allen nog veel van leren.

 • minasblunders1

  Klopt Katje. Dat ministerie is een grote criminele bende.

 • huisvader

  kunt een cel in de fik steken komen 11 man om en krijgt vrijspraak wonderen de wereld nog niet uit

 • hendrikusgrunn

  zie net dat de veiling tot nader order is uitgesteld. Maar zijn prive woning is wel erg leuk hoor. Heeft zo te zien wel leuk verdiend.

  En die grote betonblokken op het zakelijke adres bij alle uitgangen en dammen. Bang waarschijnlijk dat er iemand wat weg haalt.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.