Home

Nieuws

Gecombineerde opgaven druppelen binnen

Den Haag - Bijna 15 procent van alle ondernemers die de Gecombineerde Opgave 2013 moeten indienen heeft dit inmiddels gedaan. Dit zegt uitvoeringsorganisatie Dienst Regelingen (DR).

Tot en met 18 april waren er 11.528 online opgaven binnen. Het agentschap verwacht zo’n 80.000 te ontvangen. Ondernemers hebben tot en met 15 mei de tijd om de verplichte administratie, waaronder opgave percelen en de Landbouwtelling, in te leveren. Dit kan zowel online via ‘Mijn dossier’ van het DR-Loket als op papier. Het gros komt binnen via de digitale weg. Wie de opgave te laat indient kan te maken krijgen met een korting op de bedrijfstoeslag en/of subsidies.

Ondernemers die problemen hebben met het invullen van de opgave kunnen hulp krijgen van het DR-Loket, te bereiken via telefoonnummer 0800 - 22 333 22. Ondernemers die contact opnemen met het loket vragen vooral om hulp bij het intekenen van de percelen bij de perceelsopgave. Op 15 april kwamen veel vragen binnen over foutmeldingen en storingen in de online applicatie. Die storing was van korte duur, laat het agentschap weten.

DR benadrukt dat ondernemers de site van het DR-Loket in de gaten moeten houden. Daar publiceert de organisatie de laatste mededelingen omtrent de verplichte opgave. Ook via Twitter (@DRloket) informeert de dienst betrokkenen over de laatste stand van zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.