Home

Nieuws 2 reacties

Gecombineerde Opgave: ‘Mijn dossier’ blokkeert door melding KvK

Assen – Sommige bedrijven kunnen geen digitale opgave doen voor de Gecombineerde Opgave door een blokkade van ‘Mijn Dossier’. Oorzaak van de tijdelijke blokkade is volgens Accountantsorganisatie Flynth het doorgeven van wijzigingen van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Flynth maakt melding van de blokkade in haar nieuwsbrief. Volgens Flynth is de (tijdelijke) blokkade "lastig en kan het richting deadline voor het invullen van de Gecombineerde Opgave op 15 mei 2013 zelfs een risico opleveren voor tijdige invulling en daaraan verbonden de uitbetaling van de bedrijfstoeslag en andere subsidieregelingen".

Wijzigingen van de bedrijfssituatie zoals toe- en uitreding van firmanten of een bedrijfsoverdracht moeten verplicht worden gemeld bij de KvK en ook bij Dienst Regelingen (DR). De eerste meldingen bij de KvK worden automatisch doorgegeven aan DR, vervolgens gaat het ‘oude BRS-nummer’ op slot, volgens Flynth inclusief eventuele machtigingen aan adviseurs. Flynth geeft een drietal tips: overleg eerst met een adviseur voor het doorgeven van wijzigingen bij de KvK; doe eerst de Gecombineerde Opgave op het oude nummer en geef aansluitend, in ieder geval voor 9 juni 2013, de wijziging door bij de KVK; Neem bij problemen zo snel mogelijk contact op met de adviseur.

Het tijdig invullen van de Gecombineerde Opgave 2013 is niet alleen van de belang voor regelingen in dit jaar. Recent werd duidelijk dat het mogelijk ook de basis wordt voor de zogenoemde compensatieregeling in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid dat in 2015 ingevoerd wordt.

Volgens DR is er geen sprake van een nieuw feit rond de registratie van bedrijven bij de KvK. Het is wel zaak om goed op te letten met wijzigingen in de bedrijfsgegevens gedurende de aanvraagperiode. Op 15 april was er overigens kort sprake van een technische storing in ‘Mijn dossier’. Dat betrof de zogenoemde TAN-codes zodat aanvragen en opgaven even niet bevestigd konden worden aldus een woordvoerder van DR. Dat probleem is inmiddels opgelost.

Laatste reacties

  • kremer

    Ik dacht dat zaterdag de site gekraakt is want ik kon mijn opgaven GLB niet doen.

  • ikkethuis

    Vandaag krijg ik ook een storingsmelding, ik vraag de papieren versie maar aan, moeten ze hun zaakjes maar op orde hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.