Home

Nieuws

Fusie waterschappen niet noodzakelijk en niet gewenst

Venlo – Een fusie van Limburgse waterschappen is niet noodzakelijk en daarom niet gewenst.

Dit is het standpunt van het algemeen bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei. De meerwaarde is niet aangetoond, stelt het bestuur. De kosten die het waterschap zal berekenen aan klanten zouden zeker niet automatisch omlaag gaan.
Het algemeen bestuur heeft het rapport van een adviesbureau over de toekomstvastheid van de huidige inrichting voor kennisgeving aangenomen. “In de conclusies van het rapport staan geïnterpreteerde beoordelingen. Ze zijn te veel op toekomstverwachtingen gebaseerd. De Limburgse waterschappen voeren de kerntaken naar behoren uit, aldus het waterschap, en zijn kostenefficiënt.

Of registreer je om te kunnen reageren.