Home

Nieuws 1431 x bekeken 4 reacties

‘Fresco kandidaat Europese topfunctie’

Amsterdam – Louise Fresco is voorgedragen als kandidaat-voorzitter van de Europese onderzoeksraad van de EU, de ERC.

Dat schrijft wetenschapswebsite www.scienceguide.nl. Ze zou zijn voorgedragen door de wetenschappelijke organisaties KNAW, NWO en VSNU. De ERC kent Europese gelden toe aan wetenschappers die vanuit baanbrekend onderzoek doen die de EU van strategisch belang acht.

Fresco is momenteel hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Fresco is tevens niet-uitvoerend directeur van Unilever, commissaris bij Rabobank Nederland en kroonlid van de Sociaaleconomische Raad. Ze maakte voorheen naam als bestuurder van de Wereldvoedselorganisatie FAO. Momenteel is de Oostenrijkse Helga Nowotny voorzitter van de ERC.
De positie van de voorzitter van de ERC is recent opgewaardeerd door de Europese Commissie. De voorzitter moet voltijd actief zijn voor de ERC, in Brussel wonen en wordt aangesteld voor een periode van vier jaar. De voorzitter kan één keer herkozen worden. Fresco zelf is in het buitenland en haar medewerker kon de kandidatuur niet direct bevestigen.

Laatste reacties

 • Mels

  Full time baan betekent andere lucratieve jobs opgeven aub. Catagorie profiteurs is al groot genoeg.

 • somporn

  Gaat erom wie je kent en niet wat je kunt.
  Mensen op die posities draaien overal hun kont in en zorgen dat ze altijd boven komen drijven.

 • daan1908

  Ze is een van de meest capabele personen op haar vakgebied .In onze sector hebben wij helaas te weinig mensen met zulke kwaliteiten .
  Bovenstaande reacties zeggen niets over Fresco maar misschien wel iets over frustraties op andere terreinen .

 • elsin058

  fantastisch en hopelijk gaat het door.

Of registreer je om te kunnen reageren.