Home

Nieuws 3933 x bekeken 6 reacties

Frans paardenvleesbedrijf over de kop

Carcasonne – Het Franse vleesbedrijf Spanghero, dat een hoofdrol speelde in het paardenvleesschandaal, is over de kop. De rechtbank in Carcasonne heeft vrijdag het faillissement uitgesproken.

Een kwart van de 300 werknemers in de fabriek in Castelnaudary kan nog drie maanden aan de slag blijven om de zaken af te ronden, de overigen verliezen direct hun baan. De bewindsvoerders en de huidige eigenaar, de Baskische coöperatie Lur Berri, proberen nog een overnamekandidaat voor het bedrijf te zoeken.

Lur Berri nam het toen al noodlijdende bedrijf in 2009 over en zette een saneringsslag in. Sinds Spanghero echter dit voorjaar is genoemd als leverancier van grote partijen met paardenvlees 'vervuild' rundvlees zijn de klanten en masse verdwenen. Spanghero zelf heeft steeds verklaard dat het vlees was geleverd door het Nederlandse Draap Trading uit Breda. De eigenaar daarvan heeft juist deze week tijdens een rechtszaak toegegeven dat hij eerder al sjoemelde met paardenvlees.

Laatste reacties

 • petit

  iedereen heeft dank zij deze mensen mee geleden, het wankele vertrouwen in de sector kreeg weer een flinke deuk.......

 • de psycholoog

  het zijn ordinaire criminelen, en hoop dat ze goed gestraft zullen worden met hun gedrag,het verzieken van de mensheid.

 • John Fr

  Verander de kop even naar 'RUNDVLEESBEDRIJF' , want dat is, was het tot dat het paardenvlees versneden met .. werd aangeleverd door ????

 • hulsteins

  ja , zij werden overigens via Roemenie/Cyprus/NL van paardevlees voorzien,
  dus NL en de NL-vleessector zullen hun handen wel weer in onschuld wassen.
  Overigens is hierbij geen sprake van gezondheidsrisico's ,
  de onjuiste etikettering is voornamelijk un petit peu psychologique ...

 • hwv

  Fijn dat NL zo'n betrouwbare partner binnen Europa blijkt te zijn.

 • John Fr

  Hoorde zojuist dat het overgenomen wordt door een 'grote' in Bretagne en dat een 'grote' uit NL een andere 'grote' in Bretagne heeft overgenomen ; zo blijft het toch nog betrouwbaar in Europa ;-)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.