Home

Nieuws 4 reacties

Fitch somberder over vooruitzichten Rabobank

Londen - Fitch heeft zijn oordeel over de vooruitzichten van Rabobank verlaagd van stabiel naar negatief. Voor de kredietwaardigheid van de bank blijft een AA rating van kracht. Dat maakte de kredietbeoordelaar donderdag bekend.

Rabobank is met een marktaandeel van meer dan 80 procent met afstand de belangrijkste kredietverschaffer van de Nederlandse land- en tuinbouw. Het somberder oordeel over de vooruitzichten van Rabobank heeft te maken met de "structureel bescheidener winstgevendheid" van de bank ten opzichte van andere banken met een hoog kredietoordeel. Die lagere winstgevendheid legt volgens Fitch nog eens extra druk op de inkomsten uit de Nederlandse markt. Daarnaast maakt de kredietbeoordelaar zich zorgen over een mogelijke toename van afschrijvingen op uitstaande leningen als gevolg van de zwakke Nederlandse economie.

Laatste reacties

 • alco1

  Als het met de verkoopprijs van grond net zo gaat als met de huizenmarkt, dan ben ik benieuwd wat het grote RABO dan nog is.

 • Sjaak

  Waarschijnlijk is het niet meer de vraag 'of' RABO in de problemen komt, maar 'wanneer'...
  Interessanter is het om te weten ' hoe erg ' deze problemen zullen zijn en ' hoe' ze opgelost zullen worden!

 • Mels

  Ze lopen op meerdere fronten op drijfzand. Ze zakken er nog net niet door.
  Hoop wel dat ze het redden want anders betekent dat wederom een staatsbank met alle ellende van dien.

 • abtje

  Dan zullen er wel weer eerst duizenden banen weggesneden worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.