Home

Nieuws 27676 x bekeken 41 reacties

Bankroet dreigt voor Niels Lentjes

Doetinchem - Loon- en transportbedrijf Antoon Toonen uit Odiliapeel (N.-Br.) en loonbedrijf Jeroen Schouten uit Gendt (Gld.) vragen het faillissement aan van Mesthandel Niels Lentjes bv. Beide loonbedrijven hebben respectievelijk ruim €20.000 en bijna €14.000 tegoed van dit bedrijf. Dinsdag 23 april dient de zaak bij de rechtbank in Zutphen.

Toonen en Schouten worden bijgestaan door advocaat Frank Kuiper van advocatenkantoor JagerKuiper uit Hattem (Gld.). Volgens Kuiper komt Lentjes een vonnis en een overeengekomen schikking niet na. In september 2012 sprak de rechtbank in een vonnis uit dat Lentjes de rekening aan loonbedrijf Schouten moest betalen. Tot op heden is er geen geld overgemaakt.

De andere zaak met loonbedrijf Toonen gaat om een schikking. Via de rechter kwamen de partijen overeen dat Mesthandel Niels Lentjes bv in maandelijkse termijnen het bedrag van ruim €20.000 ging betalen. “Er is één keer €500 betaald. Daarna is er geen geld meer overgemaakt”, zegt Kuiper. Dat Lentjes niet betaalt voor geleverde producten en diensten is reden voor beide loonbedrijven om het faillissement aan te vragen van de desbetreffende bv.

Niels Lentjes is op de vingers getikt door de Kamer van Koophandel (KvK) in Gelderland. Lentjes veranderde het vestigingsadres van zijn holding en onderliggende bv’s tegen de regels in. Lentjes verplaatste begin dit jaar het vestigingsadres van zijn onderneming van zijn woonadres in Haalderen (Gld.) naar een adres in Purmerend (N.-H.). Uit onderzoek van de KvK, bleek dat het ging om een zogenoemd postbusadres. Een dergelijk adres mag niet worden gebruikt als vestigingsadres van een onderneming, aldus KvK regio Gelderland.

Op 16 april jongstleden heeft Lentjes wel met succes het vestigingsadres van zijn ondernemingen veranderd. Hij is daarvoor persoonlijk bij de KvK in Amsterdam geweest. De holding is nu gevestigd in Amsterdam (N.-H.). De bv Mesthandel Niels Lentjes, waarvoor faillissement wordt aangevraagd, is nu gevestigd in Uithoorn (N.-H.).

Niels Lentjes is onbereikbaar voor commentaar. Hij kwam in 2009 in het nieuws als jongste mesthandelaar van Nederland. Hij was toen 15. Als snel werd duidelijk dat hij het niet zo nauw nam met de mestregels. In 2011 kreeg hij in totaal 800 boetes opgelegd met een totale waarde van ruim €1 miljoen.

Meer hierover dinsdag in weekblad Boerderij.

Laatste reacties

 • BW

  Het is te hopen dat ze Lentjes flink aan zijn geld zitten. Zulk soort ondernemers laat een spoor van ellende na en trekt de ene na de andere hard werkende ondernemer de afgrond in. Zo hebben we Agri Logica ook al voorbij zien komen. Overal een grootte mond en als het fout gaat is het houdoe en bedankt!!

 • Mels

  Niemand heeft gezegd dat ze met Niels zaken MOESTEN doen. Het ging vrijwillig en als je het dan als loonwerker zover op laat lopen is dat op zijn zachtst gezegd niet handig. Blijft absoluut overeind dat Lentjes manier van zaken doen geen pas heeft.

 • Bison

  Ben je de erste keer genaaid geworden 'shame on him',tweede keer 'shame on you'

 • el

  Een kale kip kan je niet plukken!

 • somporn

  Voor een bedrijf, die een openstaande factuur heeft staan van 14.000 euro,is het niet zo heel veel.Hoeveel dagen werk zal het zijn voor de loonwerker.
  Dus om te zeggen dat hij het niet zoveel had moeten laten oplopen is wel heel kort door de bocht.Het is alleen zeer vervelend dat je met zulk soort te doen hebt.
  Voordat je het weet beginnen ze onder een andere naam en jij kunt fluiten naar je centen en zij gaan lachend door en storten een ander bedrijf de afgrond in.

 • ed12345

  voor een 18 jarige is hij wel erg bij de hand Postbus adres verhuizing dat zal wel iemand hem ingefluisterd hebben Somporn je hebt gelijk als je regelmatig voor iemand werkt en b.v. 30 dagen na rekening betalen dan loopt het vlug op

 • Venstra

  Voorgaande reacties beseffen blijkbaar niet dat dit slechts het topje van de ijsberg is.

 • Mels

  Ik zeg ook niet dat het eigen schuld is,de meesten wisten wel zo een beetje van de hoed en de rand voor wat betreft Niels L,dan lijkt het mij dat je een gewaarschuwd mens bent...die tellen voor 2 meestal.

 • wilhelminapark

  Zulke gasten aanpakken, ook zijn kornuiten.

 • l coumans

  samenvattend als je geschoren wordt kun je maar beter stilzitten

 • W Geverink

  Lentjes heeft goed naar Opgelicht gekeken en weet dat in Nederland met bijna alles onfestraft weg te komen is als je maar een echte scheister bent.

 • jordi 1455

  Gek dat Lentjes niet in de bajes hoeft te zitten na wat hij allemaal heeft uitgevreten.

 • deer123

  is dit niet die zelfde van TV met z'n hooi en kuilbalen ?

 • jordi 1455

  deer123 ja het is diezelfde.

 • kippenkop

  .

 • shovel-joopie

  @ Deer 123 ja dat is idd dezelfde die had al hel lang onder de zoden moeten liggen, de aso oplichter.

 • info104

  Beste mensen ik ben er ook bij hem ingestonken, maar het gaf wel weer veel lesgeld voor me, maar achterafgezien heeft hij veel geleerd van zijn te vroeg overleden vader die zat immers bij de zware FIOD groep en ging dagelijks om met de vuile hap van de maatschappij, dan breng je je kinderen toch op het verkeerde spoor, ik vind het erg voor zijn moeder, maar Niels MOET worden gestopt hoe dan ook, mijn advies is doe absoluut geen enkele financiele zaken met hem, Hij heeft er veel bij de poot genomen maar we waren er zelf met ons volle besef bij.We hadden beter moeten opletten, wat hij vertelde was te mooi, maar de mens is te goedgelovig.

 • vinnetrad

  de boerderij sprak toen met veel lof over deze jongeman,er was in
  Nederland geen mesthandelaar die zoveel kon presteren dan deze jongeman,alle mesthandelaren waren er maar een kleine jongen bij,
  duizenden tonnen per dag.Wij hebben toen al gewaarschuwt,'boerderij'het is allemaal onzin wat jullie schrijven
  wees toch rieel, nee hoor hij kan het!,nu zie je maar weer.

 • ...

  Jan

  Als iets te mooi is om waar te zijn dan is het dat ook. Laat dit een les zijn voor de mensen die zaken met hem gedaan hebben.

 • Hispiet

  Het verbaasde mij toentertijd al dat deze jongeman zoiets kon presteren, helemaal mee eens, als iets te mooi is om wwar te zijn, dan is het dat ook.

 • Venstra

  Onze gezonde economie draait op vertrouwen, dit soort figuren en alle andere wanbetalers in dit land helpen de economie zo nog harder om zeep.
  Vergeet ook niet de 'zwarte mest' handel die sommige boeren tonnen aan boetes gekost heeft en Lentjes tonnen heeft opgelevert.

 • martijn.ter.horst1

  Veel reacties, maar ik daag iedereen uit. Wie wil zijn verhaal doen hierover? Mail naar Martijn.ter.horst@reedbusiness.nl.

 • koestal

  onkruid vergaat niet

 • ...............

  Wat is het verhaal van 'met z'n hooi en kuilbalen' dan?

 • Demeter Griend

  Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.

 • johan58

  Altijd al gedacht dat er stront aan de knikker was...

 • kuiken007

  is gewoon een slimme jongen die door de hebzucht te ver is gegaan!!!

 • LUCTOR

  Als de BV failliet verklaard word is er voor dit soort personen nog niks aan de hand draaien gewoon door met de andere BV het is de Nederlandse regelgeving die hier debet aan is.
  Ondernemen is risico nemen en alle vormen van bv nv etc afschaffen gewoon persoonlijk aansprakelijk voor de schulden die gemaakt worden zolang als men leeft. Waren er minder ondernemers maar wel krediet waardiger als heden ten dage met het voordeel van minder ressie gevoelig.

 • grasspriet

  he klompjan,
  ik meen te weten dat deze oplichter vorig jaar veroordeeld is voor een kleine vier ton euro,s en deze veroordeling is uitgesproken tegen niels en zijn moeder PERSOONLIJK door de rechter, dus geen bv,s maar persoonlijk en zo gaat het ook gebeuren met alle andere rechtzaken die er nog lopen tegen hem en die er nog aankomen dit jaar.

 • grasspriet

  Wat is zielig voor zijn moeder, zij is net zo slecht misschien nog wel slechter als haar zoon ,zij is notabene medeeigenaar van alle bv,s geweest en heeft de administratie jaren lang gedaan voor niels en haar zelf ze hebben alleen maar lopen te jatten maar ze komen aan de beurt de hoogste boom moeten ze hangen alle twee.
  Geen medelijden mee.
  En ze hebben ook zeker 70 boeren opgelicht met fourage balengras en stro en dit heeft Niels Lentjes onder een valse naam gekocht per telefoon bij al deze gedupeerden hij gaf zich uit als Peter Janssen met fouragebedrijf Wapenveld en had daar een aantal handlangers bij ene harm K uit Oldenbroek en ene Berend M uit Warten maar ook deze zaken lopen nog volgens mij dus mensen het zal nog flink gaan roken de komende maanden,
  Ik vraag dan ook als je gedupeert bent door deze oplichter meld je dan bij de boerderij ,je hoeft je niet te schamen alles wordt anoniem behandeld.

 • grasspriet

  Kippenhouders in Nederland en omliggende landen ,ik waarschuw iedereen voor de meesteroplichter Niels Lentjes.
  Hij is nu bezig met het laden van kippenmest overal in Nederland bij kippenhouders vervolgens huurt hij bij andere boeren betonplaten of sleufsilo,s en lost daar de kippenmest hij vangt het geld van de kippenmest en laat de boer waar hij opslag gehuurd heeft vervolgens barste en die zitten met de mest en Niels is verdwenen en weet van niets meer dus mensen PAS OP dit is de nieuwe handel van Niels Lentjes.
  U BENT GEWAARSCHUUWT VOOR DEZE MEESTER OPLICHTER MET ZIJN NIEUWE HANDEL

 • minasblunders1

  Grasspriet, er zijn zat mensen die zitten te springen om deze goede mest. Ik zou zeggen: breng het daar maar naar toe.

 • miniplaat

  Minasblunders1, zolang het niet in de boekhouding komt te staan mag het hier inderdaad ook wel worden 'gedumpt' haha. Alleen dit is waarschijnlijk wel het geval, inderdaad lastig voor alle boeren die hier mee zitten nu.

 • LUCTOR

  he Grasspriet,
  Na drie jaar schuldsanering zijn ze er persoonlijk ook weer vanaf,maar denk dat deze personen geen schuldsanering nodig zijn.Het is per 1-1-2013 nog eenvoudiger om een BV op te richten doe bij de KVK even na vraag hoeveel VOF etc omgezet zijn in een BV.

 • minasblunders1

  Ik denk dat deze mest nu juist niet in de boekhouding voorkomt, Miniplaat.

 • koestal

  hij kocht balen zonder te betalen,nu moet hij zelf balen !

 • koestal

  wie is zijn volgende slachtoffer ????

 • grasspriet

  je hebt gelijk van der Knaap, maar er zijn helaas geen andere woorden voor te bedenken voor dit soort mensen die notabene voor in de kerk zitten op zondag en op maandag gewetenloos weer verder gaan met hun medemens op te lichten en dan nog een grote mond hebben als ze op het matje moeten komen bij de overheid en dan hun handen wassen in onschuld en ijskoud de boeren die de dupe zijn van hun praktijken met een gigantische boete laten zitten.
  voor dit soort mensen hebben wij geen goed of net woord over vandaar de duidelijke woorden in mijn vorige reaktie.

 • A.G.W

  pkkplp;'; ;l]']'lp

 • aqwzsx12

  hij is jong EN ervaren: altijd gevaarlijk!

 • koestal

  hij heeft weinig te verliezen,kale kip dus

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.