Home

Nieuws 5189 x bekeken 10 reacties

Eén op drie medewerkers weg bij ZLTO

's Hertogenbosch - Medewerkers van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie ZLTO zijn maandag met goed of slecht bericht naar huis gegaan. Ongeveer een derde van de werknemers kreeg te horen dat ze ander werk moeten zoeken. Bij de belangenbehartiger zijn ruim 180 voltijdsbanen, waarvan er tussen de 50 en 60 worden geschrapt.

De ZLTO-directie noch de vertegenwoordiging van het personeel wilde gisteren een toelichting geven op de reorganisatie.

De ZLTO moet op een jaarbegroting van 29 miljoen ongeveer 8 miljoen euro bezuinigen en tegelijk de inkomsten uit advies en dienstverlening vergroten. Belangrijkste redenen voor de reorganisatie zijn teruglopende contributie-inkomsten, tegenvallende inkomsten uit advieswerk en de tegenvallende inkomsten uit dividend van Vion.

Het vleesbedrijf is volledig in eigendom van ZLTO. De landbouworganisatie heeft lang geprofiteerd van de resultaten van Vion, maar nu Vion moet reorganiseren en er de komende jaren naar verwachting geen dividend wordt uitgekeerd, moet de ledenorganisatie de tering naar de nering zetten.

Laatste reacties

 • fjam

  oohhh wat een drama ,voor al die mensen de crises blijft ook niemand bespaart.hoop dat het bestuur mag blijven dan kunnen ze tenminste doorwerken aan een mooie en stevige weliswaar afgeslankte ZLTO want arme boer als ze definitief de deuren zouden moeten sluiten.

 • koestal

  het was een schatrijke organisatie,maar de tijden veranderen ,voor de boeren ook!

 • eikenhorst

  ongeveer 1 op de 3 leden zal ook wel vertrekken.

 • fjam

  @eikenhorst ik heb mijn hielen al jaren geleden gelicht,zag dit wel aankomen lol.stonden toch al lang niet meer tussen de leden!

 • BetterCows

  Anton bedankt

 • BW

  Als ik het goed lees moet er harder gewerkt worden met minder arbeidskrachten.
  Wat hebben die werknemers al die tijd gedaan? Hoe kan het dat er nu ineens
  50-60 werknemers over zijn? Dat begint toch met 1, 2, 3, 4, enz. Ben benieuwd wat dat wel niet heeft gekost. Dat er mis management bij Vion is weet iedereen. Maar nu dus ook bij ZLTO?

 • trust

  Jammer dat de Vion-cultuur ook is doorgedrongen binnen ZLTO.
  Het sociale is er geheel uitgesaneerd, waardoor er steeds minder boeren zich thuisvoelen binnen deze organisaties. Tijd voor vernieuwing binnen de sector

 • jansloot

  Nu zie je wat er gebeurd als je als monopolist in de dierlijke afvallen ineens geen monopolist meer bent. Mooi ding is concurantie toch, nadat ze met rendac jaren lang iedereen van de markt wilden houden. Terecht een stapje te ver die vrij markt.

 • jocox

  Met de schaalvergroting ( o.a. bij Vion ) opgezet door dure consultants ( die het Angelsaksische model predikten ) en omarmd door zogenaamde managers die met de business geen affiniteit hebben, heeft men ( om o.a. de exorbitante bonussen te rechtvaardigen ) het Rijnland model losgelaten. Daar plukken het personeel en de leden nu de wrange vruchten van. De kretelogien zoals 'missie' , ' targets' en andere quasi goed klinkende issues die incompetente managers als hun bagage meedragen hebben kennelijk ook hier hun desastreuze uitwerking niet gemist. Een schone taak voor het bestuur om nieuw en integer management aan te stellen wat ' back to the roots' ' als bagage heeft en de leden en het personeel weer trots kan laten zijn op hun cooperatie.

 • abtje

  Je kan inderdaad een paard met gebroken benen proberen het te laten staan, of je verlost het uit zijn/haar lijden.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.