Home

Nieuws

Duitse voedingshandelsbalans blijft positief

Berlijn - De Duitse export van voedingsproducten was in 2012 voor het vijfde jaar op rij groter dan de import. Dat blijkt uit door voedingsfabrikantenfederatie BVE op een rij gezette cijfers van het Statistische Bundesamt.

De bedrijfstak exporteerde vorig jaar voor een waarde van 50,3 miljard euro. De import bedroeg 43,7 miljard euro. Voor 2007 was de voedingshandelsbalans (exclusief onbewerkte landbouwgrondstoffen) negatief. In het jaar 2007 was er sprake van evenwicht.

De totale omzet van de voedingsfabrikanten in Duitsland kwam in 2012 uit op 170,6 miljard. Dat was ruim 7 miljard euro meer dan in het jaar daarvoor. Vlees en vleeswaren zorgen voor ruim 24 procent van de omzet en zijn daarmee het belangrijkst. Zuivelproducten volgen met krap 16 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.