Home

Nieuws 327 x bekeken

Duitse investeringen in stalbouw groeien

Berlijn - De Duitse boeren investeren de eerstkomende zes maanden 4,1 miljard euro in nieuwe stallen en staltechniek. Dat is een half miljard meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar, zo blijkt uit de nieuwe agrarische conjunctuurbarometer van het Bauernverband (DBV).

In totaal stijgen de investeringen, volgens dit elk kwartaal uitgevoerde onderzoek, het komende halfjaar met 0,9 miljard naar 6,2 miljard euro. Ook de investeringen in mechanisatie stijgen afzonderlijk bekeken iets, namelijk met 0,2 miljard naar 1,1 miljard euro. De investeringen in productiecapaciteit voor vernieuwbare energie stabiliseren zich op 0,6 miljard euro. De stemming onder de agrarisch ondernemers blijft over het geheel genomen positief. De index aan de hand waarvan het economische vertrouwen in beeld wordt gebracht is in het 1e kwartaal gestegen naar 35,3 punten: 0,2 punt meer dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Maatgevend voor de positieve trend zijn de door de bank genomen stabiele producentenprijzen, zo concluderen de conjunctuuronderzoekers van de Duitse landbouwfederatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.