Home

Nieuws 3 reacties

Duitse ammoniak-emissie te hoog

Hamburg - De ammoniak-emissies in Duitsland overschrijden de norm waartoe het land zich internationaal heeft verplicht. Dat blijkt volgens het magazine Der Spiegel uit informatie die de regering in Berlijn aan het parlement heeft verstrekt.

De emissie was volgens de informatie in 2011 563 miljoen kilo. Dat is 13 miljoen kilo meer dan de overeengekomen maximale hoeveelheid. De uitstoot vertoont bovendien groei. In 2010 was het 552 miljoen kilo. Van de emissie is 95 procent afkomstig van landbouwactiviteiten, zegt het magazine.

Laatste reacties

  • fjam

    zie het somber in met de duitse biggen prijzen.

  • fjam

    gauw effe nederlandse mesters op gaan vrijen.als die nog maar thuis zijn ?

  • Frenske

    Niks nieuws onder de zon deze uitstoot is in Nederland op sommige natura 2000 gebieden ook veel te hoog en ook hier is nog steeds groei.

Of registreer je om te kunnen reageren.