Home

Nieuws 368 x bekeken

Duits onderzoek ziet bij bt-mais geen gevaar voor bijen

Braunschweig - Bt-mais is niet schadelijk voor bijen. Dat is vastgesteld in een meerjarig onderzoek van het Duitse von Thünen-Institur en de universiteit van Würzburg.

Het onderzoek is uitgevoerd op de volle grond in de jaren 2008-2010 en de bevindingen zijn nu gepubliceerd. De bijen konden tijdens het onderzoek alleen bij de mais komen en niet bij andere gewassen. De teelt van bt-mais – een transgeen maisras dat zelf de wortelboorkever verdelgt zonder dat daartegen hoeft te worden gespoten – is in Duitsland niet toegestaan. Landbouwminister Ilse Aigner stelde in 2009 een verbod in omdat zij niet overtuigd was van de veiligheid van het door Monsanto ontwikkelde gewas.

Of registreer je om te kunnen reageren.