Home

Nieuws

Meer winst en omzet landbouwdivisie DuPont

Wilmington – De landbouwdivisie van DuPont heeft in het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 4,67 miljard dollar (3,59 miljard euro), 14 procent meer dan een jaar geleden.

De stijging is voor 8 procentpunt toe te schrijven aan een hoger verkoopvolume. DuPont maakt bestrijdingsmiddelen en dochter Pioneer Hi-Bred zaaigoed. De brutowinst van de agrarische divisie is gestegen van 1,34 naar 1,52 miljard dollar (1,15 miljard euro). Exclusief overnames of verkochte onderdelen komt de winst uit op 1,48 miljard dollar, tegen 1,288 miljard vorig jaar.

De landbouw is goed voor 67 procent van de brutowinst van het totale bedrijf, dat ook onder teflon-coatings en technisch textiel maakt.
De omzet in agrarische divisie steeg onder meer door de verkoop van maiszaad in Noord-Amerika en Brazilië. De vraag naar middelen die de landbouwproductie beschermen tegen ziekten, plagen en insecten ging omhoog, vooral in Noord- en Zuid-Amerika. Monsanto boekte over het laatste kwartaal een omzetstijging van 15 procent. Marktleider met middelen Syngenta boekte een omzetgroei van 6 procent.
DuPont verwacht dat hoge prijzen voor graan en soja de vraag maar productiemiddelen blijft stimuleren. Voor Europa zijn de verwachtingen niet hooggespannen, maar het bedrijf uit de staat Delaware is optimistisch over de afzet in de VS en Latijns-Amerika, waar arealen zijn uitgebreid. DuPont verwacht ook een betrekkelijk 'rustig' vervolg van het jaar doordat het een deal sloot met aartsrivaal Monsanto.
Volgens de deal betaalt dochterbedrijf Pioneer van Dupont ten minste 1,75 miljard dollar (1,36 miljard euro) aan royalty’s aan Monsanto. Dupont krijgt volgens de deal van 2014 tot en met 2024 het recht transgeen zaad te ontwikkelen dat gebaseerd is op Roundup Ready technologie van Monsanto in soja, waarbij de plant resistent is tegen onkruidverdelger.

Of registreer je om te kunnen reageren.