Home

Nieuws

Dijksma vraagt spoedprocedure Raad van State over mestwet

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw dient bij de Raad van State een verzoek in voor spoedbehandeling van de nieuwe mestwet. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Omdat er in het nieuwe wetsvoorstel zoveel wijzigingen zijn ten opzichte van het voorstel van voormalig staatssecretaris Henk Bleker moet het wetsvoorstel opnieuw door de Raad van State worden voorzien van een advies.

Het wetsvoorstel is nu in de afrondende fase bij het ministerie, waarna de ministerraad het document zal behandelen. Naar verwachting wordt het half april naar de Raad van State gestuurd. De beoordeling hier duurt ongeveer twee maanden, waardoor het advies in juni of begin juli gereed zal zijn. Dijksma wil de nieuwe wet per 2014 in laten gaan. Hiervoor moeten de Tweede en Eerste Kamer het wetsvoorstel nog behandelen. Dit zal, gezien de periode waarin het advies van de Raad van State wordt verwacht, vanaf september plaatsvinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.