Home

Nieuws

Dijksma hoopt op einde polarisatie natuurbeleid

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken hoopt dat er een einde komt aan de polarisatie van het natuurbeleid. Ze werkt aan een nota van wijzigingen bij de natuurwet die voormalig staatssecretaris Henk Bleker vorig jaar naar de Tweede Kamer stuurde. Deze wet werd controversieel verklaard.

Dijksma benadrukt in de Eerste Kamer dat ze de initiatiefwet van Groenlinks, D66 en PvdA een mooi initiatief vindt, maar dat ze gaat voor een breed gedragen natuurbeleid. “Het gaat niet alleen om de realisatie van de natuurdoelen en de doelen op het gebied van biodiversiteit. In het regeerakkoord staat ook dat we minder regels willen”, zegt Dijksma. Ze wil zoveel mogelijk draagvlak realiseren voor de nieuwe natuurwet. “Ik hoop dat we de polarisatie van het natuurbeleid kunnen beëindigen door met een breed gedragen natuurwet te komen. Niet alleen breed gedragen in de politiek, maar ook bij alle organisaties die betrokken zijn bij de natuur”, aldus Dijksma. Ze wil een natuurwet die de natuur beschermt, maar tegelijkertijd ook ruimte geeft aan ondernemers en recreatie. Dijksma verwacht de nota van wijzigingen voor de zomer naar de Tweede Kamer te kunnen sturen. “Het zou geweldig zijn als we tot een akkoord komen dat breed gedragen wordt, zodat niet bij een volgend kabinet gelijk een nieuw wetsvoorstel wordt gemaakt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.