Home

Nieuws 3 reacties

Dijksma baseert besluit dierrechten mede op rapport PBL

Den Haag – Een ex-ante rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over de effecten van het mestbeleid speelt een rol bij het bepalen of de veehouderij voldoende heeft geïnvesteerd in mestverwerking.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw neemt eind dit jaar een besluit of er voldoende mestverwerking is gerealiseerd. Wanneer dit niet het geval is, zullen er dierrechten voor de melkveehouderij worden ingevoerd in 2015.  SP-Senator Geert Reuten uitte zijn zorgen over deze werkwijze tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Economische Zaken in de Eerste Kamer.  “Moeten veehouders toch eerst investeren in mestverwerking, ondanks de vele bezwaren tegen mestverwerking in bijvoorbeeld Noord-Brabant?”, vraagt hij zich af. Dijksma zegt dat ze de veehouderij in principe de kans wil geven om zelf tot een oplossing voor het mestprobleem te komen dor mestverwerking. Wanneer dat niet lukt, houdt ze dierrechten als stok achter de deur.

LTO meldt dat er voor 2015 en 2016 voldoende mestverwerkingscapaciteit is en dat er voldoende in initiatieven voor mestverwerking in het ontwikkelingstraject zitten.

Laatste reacties

  • probe14

    En dan weten we nu ook meteen wat ze wil. Behoud van regulering. Lees het rapport. Via Google met 2 muisklikken te vinden.

  • minasblunders1

    Hoe verhoudt zich dat tot de vrije wereldhandel?

  • koestal

    het wordt nog erg lastig voor de veehouders om vee te houden

Of registreer je om te kunnen reageren.