Home

Nieuws 682 x bekeken

Dieselprijs in maart licht gedaald

Nijkerk – De prijs van witte diesel is in maart 1 procent gedaald tot 120 euro per 100 liter. Agrariërs betalen 16 procent meer dan in december 2012 toen gesubsidieerde rode diesel nog bestond.

Dat blijkt uit de dieselprijsindex die de brancheorganisatie voor loonwerkers en grondverzetsbedrijven Cumela maandelijks opstelt. De prijs raakte in september 2012 een top aan van ruim 125 euro.
Cumela houdt vast aan compensatie voor loonbedrijven in de grensstreek met België, waar bedrijven nog wel profiteren van gesubsidieerde diesel. Eerder bleek staatssecretaris Weekers van Financiën niet direct bereid tot compensatie. Weekers wil diesel ook niet betrekken bij onderzoek baar de grenseffecten voor de accijnsverschillen op alcoholische dranken.
Cumela vindt de reactie van Weekers, die bedrijven adviseerde gewoon over de grens te tanken, “onzorgvuldig” en heeft met steun van werkgeversorganisatie VNO-NCW een afspraak gepland met het ministerie om de kwestie nader te bespreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.