Home

Nieuws 4363 x bekeken 21 reacties

Dierenpartij wil natuurgrond kopen in Overijssel

Den Haag – Via de campagne ‘Groeiend verzet’ zamelt de Partij voor de Dieren (PvdD) geld in om natuurterrein aan te kopen in de omgeving van Daarle in Overijssel. De grond van Staatsbosbeheer wordt op 11 mei geveild.

Staatsbosbeheer (SBB) gaat door heel Nederland natuurterrein en ander gronden verkopen in verband met bezuinigingen op natuur. Nog deze regeringsperiode moet de grondverkoop 100 miljoen euro opleveren voor de staatskas.

De PvdD is fel tegen de bezuinigingen op natuur en tegen de voorgenomen grondverkopen van SBB. Op die manier “kunnen jagers stukken natuur aan hun jachtveld toevoegen, boeren en speculanten stukken natuur kopen en wordt de toekomst van natuur onzeker”, stelt de PvdD. Voor 5 euro per vierkante meter kunnen sympathisanten via de PvdD natuur aankopen. Dat is niet alleen de aankoopprijs, maar ook voor toekomstig beheer en grondlasten. De partij wijst ook op de mogelijkheid om de bijdrage als aftrekbare gift aan te merken. ‘De regering betaalt op die manier tot 52 procent mee’ aldus Marianne Thieme via Twitter. De PvdD biedt nieuwe leden van de partij die lid worden voor 20 euro per jaar drie vierkante meter natuurgrond aan als ‘welkomstgeschenk’.

De PvdD wil niet samenwerken met een ander initiatief van omwonenden waar ook Natuurmonumenten bij betrokken is. Volgens de partij zijn daar ook lokale jagers bij en ze wil niet betrokken zijn bij initiatieven die jacht mogelijk maken.
De campagne Groeiend Verzet is eind 2011 gestart als protest tegen het natuurbeleid van de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker. De eerste actie was de verkoop van bomen, volgens de PvdD zijn door de campagne inmiddels 26.000 bomen geplant.

Laatste reacties

 • alco1

  De hoogste bieder is spekkoper. Dat geld voor iedereen, dus ook voor PvdD. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan onderhouden. Kunnen wij misschien ook een keer kritiek leveren omdat zij een keer ergens de nek voor uitsteken.

 • joannes

  Wanneer het ze lukt worden ze nog boer ook! Zei het; Natuurboer! Ze zullen zich rijk dromen aan de beheerskosten die ze kunnen opvragen van die idealistische leden.

 • J@gertje

  Ik moet eerlijk bekennen dat ze op deze manier wel opkomen voor hun idealen.
  Ik mag hopen dat het bestemmingsplan ongewijzigd natuurgrond blijft.
  Dan levert het i.i.g. niets op, maar blijft het alleen maar geld kosten.

 • GCK

  Het is erg vreemd, dat een politieke partij zich als een vastgoedprojectontwikkelaar gaat optreden.

 • sallandseboer

  Deze reactie komt op het andere uiterste, de achteruitgang van de flora en fauna in het landelijke gebied.

  Als we het midden nemen komt het goed.

 • Demeter Griend

  Ik wil het wel pachten, kan ik mooi wat toeslagrechten en een beetje mest plaatsen. Ga ik wel een nachtje met die meiden te stappen willen ze gelijk allemaal een boer net zoals Marianne.

 • peter63

  Denk jij dat je het een nachtje met die mutsen volhoudt???
  Volgens mij hebben jullie dan de grootste ruzie.
  Marianne heeft een vegetarische 'slager' volgens mij is die bioboer die ze had al lang ingeruild.

 • Henk j

  Waar ben je dan toch mee bezig laten ze het land maar regeren en geld inzamelen om al die kamervragen te bekostigen of uit de regering stappen

 • theorikyreintjes1

  Zondag zijn we even gaan fietsen door de bossen. Zeg maar fietsen tussen de om gevallen bomen. Wat een zootje en iedereen maar beperkingen op leggen die veel geld kosten. Want die bossen gingen toch dood van de zure regen!
  Dat is natuurbeleid in Nederland!!!!!!!

 • info258

  Stel dat ze vele hectaren aankopen en onderhouden, zou dat niet een vermogen kosten? Zou dat het einde kunnen betekenen van het tijdperk voor de PvdD? Ik mag het hopen.

 • Hans Sudfryslan

  5 euro per vierkante meter is omgerekent 50000,- Euro per Ha een duur stukje natuurland .

 • kleitokkers

  Ze hebben geld zat. En bovendien krijgen ze geweldige ha toeslagen. Dus een goede belegging, en een goede geld generator voor de club.
  Economisch en fiscaal een zeer goed plan.

 • agratax2

  Als ik goed lees wil de PvdD eeb hectare grond kopen voor euro 50.000 via giften van Euro 5 per m2. hoe kan er nu onderhoud gepleegd worden? Of moeten de volgende donaties in onderhoud worden gestoken? Ik vrees dat er niet veel van terecht komt en als ze enorme bedragen binnen krijgen, kunnen we stellen dat er geen financiële crisis heerst in Nederland en zeker niet bij de PvdD, die zich daarmee op tot een wel erg elitaire groep uit roept. Kan hooguit tegen hen gaan werken in het huidige financiële klimaat.

 • corvonk

  Medelanders/Medestanders
  Massaal lid worden van deze partij en massaal als partijleden tegenstemmen is de manier om invloed uit te oefenen op een partij die de dieren (mis)(ge)bruikt voor hun eigen financiele gewin.
  Het principe is dat boeren dieren gebruiken voor de voedselvoorziening en zich daarmee een eerlijk inkomen te verwerven
  De PvdD tracht zich te verrijken over de rug van diezelfde boeren en de dieren.
  Zoals gisteren weer bleek minacht de PvdD alles zelfs de grondwet waar ze geen eed of belofte voor willen afleggen.
  Misstanden moet je aanpakken zeker deze PvdD.
  Dus allen massaal de handen ineen tegen dit soort uitwassen of allen blijven klagen en het maar toelaten.
  Ik ben maar gewoon burger maar eer alles wat werk,leef en bloei ik constateer wel dat een PvdD geen recht van leven heeft.
  Schouder aan schouder tegen alle misstanden.

 • Vegan

  Goede actie van de Partij voor de Dieren! Andere partijen maken zich geen zorgen om de aarde.

 • koestal

  PvdD leest geregeld de fabeltjeskrant,Hallo....................

 • Mels

  Vegan,dat hoeft ook niet ,dat overdrijven ze bij de PvdD en ander links gespuis wel.........

 • 1942 rinse

  prima idee van de PvdD. Koop maar 100 ha. Zet er een hek omheen met wat bungalows erin,voor de partijleden. Kunnen ze mooi de tuin laten woelen door de wilde zwijnen.Weten ze ook hoe dat werkt.

 • Buurman

  Van de vijf euro per meter wordt zowel de aankoop als het onderhoud gefinancierd. Ik denk niet dat zo hoog geboden wordt dat alleen voor de aankoop al 50.000 euro per ha nodig is.

 • boerrick

  Wie gaat eigenlijk het onderhoud controleren.

 • abtje

  Welk onderhoud? het is toch natuur?

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.