Home

Nieuws 5506 x bekeken 8 reacties

Deutsche Bank stuurt brief over afstoten klanten

Amsterdam – De Deutsche bank in Nederland gaat volgende week alle klanten een brief sturen over de aangekondigde herstructurering van het klantenbestand.

De bank wil afscheid nemen van 18.000 klanten, inclusief een groot deel van de circa 1.100 agrarische bedrijven die de bank in 2010 overnam van ABN-Amro.

Deutsche Bank wil volgens een woordvoerder alleen de 5.000 zogenoemde ‘middenzakelijke klanten’ behouden. De bank heeft nu 23.000 klanten in totaal en wil afscheid nemen van de 2.000 particuliere klanten en de meeste 16.000 kleinzakelijke klanten waar ook de meeste agrarische klanten onder vallen. Criteria voor de bank zijn de winstgevendheid van klanten voor de bank, het rendement op het uitgezette kapitaal en het toekomstperspectief. Volgens de bank is het ook niet rendabel om de kleine groep particulieren te blijven bedienen.

Eind 2012 werd duidelijk dat de Deutsche Bank flink wilde snijden in de Nederlandse activiteiten. Dat leidde in de afgelopen maanden tot ophef onder een deel van de klanten door mogelijke schade en problemen met eventuele herfinanciering. Volgens adviseur Peter Hutten van financieel adviesbureau Credion kan de schade per bedrijf alleen voor de kosten van herfinanciering oplopen tot meer dan tienduizend euro. Als ook boeterentes worden meegeteld komt Hutten op een totale schade voor agrarische klanten van tientallen miljoenen euro’s. Hij was onlangs een van de sprekers op een bijeenkomst van de agrarische vakbonden over de problematiek in Joure. Op het vorige week geopende meldpunt van de vakbonden zijn inmiddels enkele tientallen meldingen binnengekomen volgens Ria Besseling van de NMV.

Deutsche Bank doet geen uitspraken over mogelijke schade. Volgens de bank worden afspraken nagekomen en kan een klant die niet weg wil gewoon blijven. Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, heeft inmiddels enkele keren gesproken met Deutsche Bank. Volgens Maat is afgesproken dat boetebedingen in ieder geval worden aangepast en dat leningen verlengd kunnen worden als het niet op korte termijn mogelijk is om over te stappen naar een andere bank.

Laatste reacties

 • info36

  Lang leve de banken! Tuig is het.

 • bunt1

  Heb overstap al geregeld naar andere bank.
  Moet 1 procent boete betalen over variabele lening,dit staat in de algemene voorwaarden die paar jaar geleden gewijzigd zijn.
  Met notariskosten erbij ben ik toch van 7000 euro bestolen!!!
  Ze geven hyphotheek anders gewoon niet vrij aan andere bank.

 • wvdb

  4 jaar geleden verplicht verkocht door Wouter Bos van de PvdA nu willen ze mijn investeringsplannen voor welzijnsregels niet financieren en ben ik dus verplicht om een overstap te maken. Alles bijelkaar kosten 26000.00 euro. Dijselbloem (PvdA) los dit maar eens op.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Laat iedereen zich melden bij het meldcentrum zodat we ons samen kunnen organiseren om een recht zaak te beginnen tegen de Nederlandse Staat.Zij hebben er voor gezorgd dat we klant moesten worden bij de Deutsche Bank.De Nederlandse Staat heeft een inschattingsfout gemaakt door te kiezen voor de fusie van A.B.N.Amro met Fortis ten koste van ons.De Nederlandse Staat heeft een nog grotere zorgplicht dan de Deutsche Bank.Nu zijn we financieel gegijzeld door toedoen van de regering.Wij moeten nooit accepteren dat we ons eigen losgeld moeten betalen om weer financieel onafhankelijk te worden van de Deutsche Bank.

 • Ishtar

  Aan de ene kant heeft een bank gelijk als ze zegt, wij zien in iets geen toekomst meer, dus gaan we onze visie en beleid aanpassen.
  Echter dat houdt dan ook in dat klanten gartis mogen overstappen naar een andere bank, en alle mogelijk kosten in relatie met de overstap de bank betaald.
  Dan kan de bank zijn nieuwe visie gaan waarmaken, en tevens is het af van wat zijn visie zal blokkeren.
  Een agrarische belangenbehartiger zou geen middenweg moeten bewandelen.
  En waar zijn de eeuwige politiek 'steun' pilaren van de CDA en VVD?
  Komt ze waarschijnlijk niet zo goed uit om kritisch te zijn?
  Te druk met vergaderen?

 • drikhend

  Zo ga je niet om met klanten . Wil je ze kwijt geef je ze eerder een vertrek premie dan dat je ze boeten laat betalen . Dit lijkt op een omgekeerde wereld .Waartoe hebzucht naar toe kan groeien .

 • poldes

  boeren in nederland zijn zo rijk dat zij het ene jaar door de eu verplicht van bank veranderen,en een jaar of 3 later geeft deze bank de boeren een schop onder de k...
  vertegenwoordigen de eu regeerders wel de eu bevolking?
  de naam bank in de eu bestaat uit een paar planken met ondersteuningen en zodra je er op gaat zitten breken de planken en zit/lig je op de grond.
  moesten wij niet verplicht op die oude versleten bank gaan zitten?
  Langs de fietspaden staan banken waar je wel op kunt zitten.

 • magerehein

  Tja...DB kocht het hele spul voor 700 miljoen,en vervolgens kleed je de mensen even voor vele 10.000 den euro per klant uit en ja....dan blijft er van dat handeltje toch nog iets aan de strijkstok hangen

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.