Home

Nieuws 1 reactie

De Lange wil lijsttrekker worden bij verkiezingen EP

Brussel - CDA-Europarlementariër Esther de Lange stelt zich kandidaat om lijsttrekker te worden voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, in mei 2014.

"Ik denk dat ik op dit moment de meest geschikte persoon ben. Ik sta met de voeten in de klei en weet wat er in Nederland speelt, terwijl ik in Brussel ook goed de weg weet om dingen geregeld te krijgen", zegt De Lange. De politica heeft bij haar eerste termijn in Brussel al gezegd dat ze geen vergadertijger wil worden die vijf dagen in de week tussen het beton van gebouwen en vergaderzalen wil zitten. "Je hebt wortels met de praktijk nodig om je werk goed te kunnen doen. Daarom wil ik minstens een dag in de week het veld in. Of dat nu bij een boer of in een ziekenhuis is."

De Lange wil, ook als ze gekozen wordt als lijsttrekker, ook landbouwwoordvoerder blijven in Brussel. "Mijn hart ligt bij de landbouw."

Het CDA-bestuur heeft vrijdag besloten dat er binnen de partij een verkiezing komt voor het lijsttrekkerschap. De partij stemt tijdens het partijcongres op 26 oktober wie de lijsttrekker wordt. Ook Europarlementariër Wim van de Camp heeft zich tot nu toe kandidaat gesteld.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.