Home

Nieuws 22 reacties

Curator wil vlees Willy Selten verkopen

Oss - Curator Jaap van der Meer heeft donderdag bezwaar gemaakt tegen het beslag op de voorraad vlees van de verdachte groothandel Willy Selten in Oss. Hij wil via inzicht in de administratie van Willy Selten kijken of de herkomst is te ontdekken om het vlees te kunnen verkopen. De curator heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Volgens hem hebben zich voor het vlees twee geïnteresseerde kopers gemeld. De opbrengst komt ten goede aan schuldeiser Rabobank. Het vlees ligt in drie vrieshuizen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit legde beslag omdat de herkomst onduidelijk is.

Laatste reacties

 • AD AKKERMANS

  dumpen bij een voedselbank gaat niet,die willen geen paardenvlees

 • Schijf

  Blijft toch raar dat de controlerende instantie gewoon weer verder gaat.
  Afgezien van verder zaken is dhr Selten zijn bedrijf kwijt en de curator
  gaat weer de zakken vullen. De FNV had toch gewoon kunnen wachten met het aanvragen van het faillissement als er a voor een dikke 8 miljoen euro in de vrieshuizen ligt.

 • Elevage

  juist @Schijf, dat zeg je goed. Ik heb ook al vernomen dat de Rabobank de machines al heeft laten verkopen. Eigenlijk nog voordat de boel correct is afgehandeld. Die willen ook de zakken gevuld houden!!

 • Kelholt

  de Rabo werkt toch in opdracht van Vion weer een concurrent minder

 • dekkerpronk

  tja,de ondernemer is weer de dupe en het personeel,en zo gaat nederland zo langzamerhand naar de klote,keuring instantie,s moeten eerst maar eens weg bezuinigen,daarna zo,n beetje 50% van al het ambtenaren volk,hebben we weer eens een begrotings overschot,kunnen we weer ondernemen en exporteren en ook weer eens een goede concurentie beleid met andere landen
  ondernemers opgelet,laat je zo weinig mogelijk registreren bij keurings diensten en ook bij vakbonden

 • Schijf

  In reactie op wat Kelholt zegt; de Rabo heeft het voor het zeggen bij de Vion, deze schuurt dicht aan tegen een faillissement. Maar naast dat alle kwantiteit
  nog steeds boven kwaliteit gaat ook deze bedrijven gaan het niet redden.
  Hou je handel in eigen hand en laat een ander niet met je portemonnai winkelen.
  Al de tussenhandel maakt het alleen maar duurder er komt een andere tijd.

 • drikhend

  Er komt een andere tijd Ja beste Schijf en nu elkaar nog wat gunnen .praat elkaar maar gek . Selten , NVWA enz. hebben allemaal een groot stuk van de koet willen hebben . De een nog meer dan de ander . En dan liefst er ook nog zo weinig voor doen als kan . Nu fout gaat moeten er zondebokken gevonden worden . Maar deze zondebok had er helemaal niet mogen zijn als toezicht goed was geweest . Daarom hoort de toezicht houder naast Selten in strafbankje te zitten .

 • Maas1

  Het is voor de agrarische ondernemer op z’n minst uitermate frustrerend om te moeten concluderen dat zodra zijn product zijn uitrit heeft verlaten,het product min of meer een bepaalde vrije status heeft in die zin dat het blijkbaar mogelijk is om een betreffend voedselproduct zodanig op te mengen en te bewerken met b.v. andere producten dat het uitgeknepen product van het boeren erf zodanig in allerlei vormen kan worden opgewaardeerd voor een hogere stuks of kg prijs.
  De frustratie wordt alleen maar groter als men zich realiseert dat het betreffende “boerenproduct” is gekwalificeerd en onderworpen aan zeer strenge kwaliteit en keuringsprotocollen die wij met z’n allen hebben afgesproken om onze koplopers positie te kunnen blijven handhaven!

 • Bacon

  Die curator zal wel niet uit de agrarische wereld komen en denkt zo maar even de vwa te kunnen passeren.En ja als er eens betere prijzen werden betaald in de vlees sector dan zou er wellicht niet zo snel mee gerotzooid worden.maar ja een auto en vakantie etc mag alles kosten maar een stukje vlees vind men hier al gauw te duur.

 • swart260

  Justitie kan de herkomst nauwelijks bepalen, maar de curator zal wel geen bewijs kunnen /willen vinden dat er iets aan het vlees niet in orde is en verkoopt dus het vlees als eerste klasse.

 • Schijf

  Beste Drikhend, we praten elkaar niet gek, maar we doen steeds een constatering en achteraf roepen we ohh en ahh. Het station wat de klant wil zijn we al een paar maal gepasseert. Over de grenzen gooien ze de mest zo op het land, hier moeten er allemaal systemen bedacht worden. Als de eu voor eenwording staat dan moet het ook voor iedereen gelden. En zo ook hoe het met de keten staat, de mensen in het dorp mogen best weten dat het produkt uit de wei uit de buurt komt. Daarom maak de keten korter en verdien als producent meer ipv dat jou winst opgemaakt wordt aan bijv. een vleeshandelaar. Als producent moet je aan alle regelgeving voldoen, maar daarna kan het op een bepaald moment niet meer getraceerd worden.
  Als de keuringsdienst zo gemakkelijk in de maling genomen kan worden terwijl ze er notabene opstaat, hoe staat het dan met de hygieneregels, maar daar is wel meer voor nodig dan op het oog. Bij veel boerenbedrijven staat het water tot boven de lippen, neem je lot in eigen hand en zoek andere mogelijkheden voor afzet. Kies voor kwaliteit, daardoor een betere prijs, een betere smaak en op den duur een gezonder bedrijf. En niet zoals nu jaren werken en weinig of niets verdienen, maar wel alle risico's lopen.

 • cockie

  Beste Schijf, als de vleeshandelaren zoveel winst opstrijken. Waarom gaat dan de één na de ander pleite? Vandaag lijkt het me bij wet verboden om winst te maken en dit in gans de keten.

 • Schijf

  Ha Cockie, ik denk dat er nog te veel zaken gedaan wordt op de oude manier. Veel op basis van vertrouwen, als de veehandelaar Mollen jaren zijn rekeningen op tijd betaald en een goede staat van dienst hebben is het wrang dat door het niet betalen van een afnemer in hongarije de tent op de fles gaat en anderen ook weer de dupe worden. Ik ken deze mensen niet maar zeker in dit soort gevallen zou er eens gekeken moeten worden of misschien een factormij hier in wil stappen, die de risico's ook weer afgedekt heeft. Vertrouwen is goed, controleren is toch altijd beter. En je opmerking over winst maken, jij bepaald
  wat je voor een produkt wilt hebben, niet de afnemer. Hoe krijg je ooit je zaak gezond en hou je deze gezond als een ander jou gaat vertellen wat je voor iets mag vragen, dat is de omgekeerde wereld. Alle signalen zijn er al tijden naar dat het op deze manier niet werkt en ook niet gaat werken. Als je je nu eens concentreert op de kwaliteit ipv de kwantiteit dan komt het geld vanzelf.
  Het is best moeilijk afscheidt te nemen van een bestaand systeem. Beter korte dan lange pijn.

 • frans64

  het beste is dat mr jaap zelf die troep opvreet en wat hij niet opkan gewoon naar de stort er mee

 • drikhend

  Beste Schijf Mollen is failliet omdat hij waarschijnlijk op zoek was naar betere opbrengst prijzen . En waar kun je het meeste geld beuren ? . Bij degene die het moeilijkst aan in dit geval de varkens kan komen . De redenen kunnen zijn er zijn te weinig varkens of een ander wil ze niet leveren . Dit moet men bij handel altijd in de gaten houden niemand betaald meer als nodig is . En zeker een financieel sterk bedrijf betaald op tijd maar niet meer dan nodig . Een zwak bedrijf waar niemand wil leveren zal meer bieden om toch varkens te krijgen . Als handelaar zul je dan af moeten vragen is dit wel safe . Mollen heeft gegokt en in dit geval verloren . En de varkenshandel is de goedkoopste knecht van de slachterij . Deze moet dag en nacht klaarstaan en kan niet in de ziekte wet , moet problemen op eigen risico oplossen en heeft financieel risico .En kan meerdere afnemers hebben en soms neutraler .Een buitendienst man van de slachterij die de boer op moet is veel duurder , kan in ziekte wet , heeft vakantie dagen ,werkt 8 uur per dag , mag zelf geen beslissingen nemen . niet neutraal . werkt zeker niet in belang van de boer enz. Een handelaar wordt door de boer uitgeknepen en bij de slachterij wordt hij nog een keer uitgeknepen maar hij moet wel klaar staan voer de boer en slachterij en hij mag ook nog eens het risico van betalen dragen . Beste schijf waar vindt u zulke werknemer als slachterij of boer. En men praat over kwaliteit maar de massa moet het geld maken .

 • Schijf

  Beste Drikhend,
  Ik begrijp je schrijven echter met het laatste ben ik het zeker eens dat de massa het geld moet maken. Maar bedrijven als een Vion redden het door hun schaalvergroting ook niet omdat de kosten navenant zijn. En belangrijker je zult de afzet moeten kunnen blijven houden. Uiteindelijk is het de eindgebruiker die bepaald wat er aan vlees afgezet wordt. Mijn bescheiden mening is dat je een betere afstemming moet hebben met de groep die consumeert. Voorbeeld hiervan vindt ik van afgelopen tijd het vleesschandaal, het bijmengen met paardenvlees liet een grotere vraag zien naar paardenvlees.
  En zo is het ook met de prijszetting er zitten te veel tussenstations tussen en iedereen moet wat verdienen dus staan de marge's onder druk.

 • drikhend

  Juist beste schijf de kosten zijn bij VION navenant . Als er bij VION net zoals bij Mollen iemand zelf het risico van de onderneming had moeten dragen was er waarschijnlijk meer op marge ingezet dan alles willen hebben . Kijk bij van Rooi deze gaat ook voor schaalvergroting . Maar geeft zijn geld niet weg voor nutteloze overnames om zo proberen de markt te beheersen . En v Rooi is daar bij handelaar genoeg om de varkens zo goed koop mogelijk in zijn slachterij te krijgen.Hij spreekt de taal van de boer en weet wat de boeren denken en willen en is dus altijd minimaal een stap voor . Bij VION denk men voor de boer en probeert de boeren aan zich te binden met beloften voor de toekomst . Maar de toekomst blijft toekomst .De bestuurders zijn daar eigenlijk ook maar knecht . En spelen met iemand anders geld .Gaat fout beuren ze wel weer afvloei geld en een uitkering .

 • Schijf

  Helemaal waar. Dus het tij moet nu gekeerd worden en juist nu over een andere
  insteek nadenken en doen

 • drikhend

  En Beste Schijf wat aan de inkoop kant geld zal ook wel aan de verkoop kant gelden . En verder de vraag naar vlees zal alleen maar toenemen dus afzet is er genoeg . Alleen de waarde toevoegen bij verwerken en verkoop is schijnbaar heel moeilijk .En het paarden en ander vlees bijmengen zal altijd wel gebeurt zijn En bij de een meer als de ander . Ik snap al die ophef hierover niet . Volgens mij heeft het meer te maken met tekortkomingen op gebied van toezicht . En moet er nu een daad gesteld worden omdat ze de greep hierop helemaal kwijt zijn . Hoe kan het anders over zoveel tonnen gaan . Maar ja deze mensen zijn ook maar in loondienst en dragen persoonlijk geen risico .

 • Schijf

  Ook hier ben ik het volledig met je eens, ik denk dat het ook bij wet geregeld zou moeten worden, maar dit is weer een andere discussie, dat personeel bij dit soort zaken verwijtbaar ontslagen zou kunnen worden. Ook in dit geval slaan we de plank mis dat feitelijk alleen de werkgever aansprakelijk is. De rest kan in de ww.
  Misschien weer een nieuw agendapunt. Het merendeel is te goed beschermd en de sanctie's zijn er niet of slechts minimaal.

 • Schijf

  Ook hier ben ik het volledig met je eens, ik denk dat het ook bij wet geregeld zou moeten worden, maar dit is weer een andere discussie, dat personeel bij dit soort zaken verwijtbaar ontslagen zou kunnen worden. Ook in dit geval slaan we de plank mis dat feitelijk alleen de werkgever aansprakelijk is. De rest kan in de ww.
  Misschien weer een nieuw agendapunt. Het merendeel is te goed beschermd en de sanctie's zijn er niet of slechts minimaal.

 • drikhend

  Beste Schijf hier bedoel ik ook overheids personeel dat toezicht houd . Ik heb vermoeden dat NVWA niet snel genoeg ingegrepen heeft en het daarom de spuigaten uit loopt . En nu zullen ze een daad moeten stellen . De overheid houd toezicht en moet ingrijpen in belang van volksgezondheid . Als ze niet hebben gezien dat er paardenvlees werd verwerkt . Dan is de herkomst van dit vlees ook onbekend . Dus mag niet verwerkt worden . Dan is de vraag hoe kan dat zolang gebeurt zijn voor dat ze dat door hebben of hadden .

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.