Home

Nieuws 1512 x bekeken 4 reacties

Co Verdaas directeur bij Wageningen UR

Wageningen- Oud-staatssecretaris van landbouw Co Verdaas wordt directeur van het Het Centre for Development Innovation (CDI) van de Wageningen UR.

Het CDI werkt aan duurzame en rechtvaardige ontwikkeling op het gebied van voedsel, ecosystemen en marktontwikkeling, met name in ontwikkelingslanden.

CDI is een van de toepassingsgerichte onderzoeksinstellingen van Wageningen UR, waarbij kennis op het gebied van capaciteitsopbouw, innovatie en veranderprocessen wordt toegepast voor duurzame ontwikkeling in met name ontwikkelingslanden. Dit gebeurt onder andere het geven van training, advies en onderwijs. Het CDI richt zich op internationale samenwerking tussen de private sector, onderwijs en maatschappelijke organisaties.

”Het is mijn ambitie het CDI nog meer internationaal op de kaart te zetten als innovatieve aanjager en facilitator als het gaat om duurzame voedselzekerheid en leefomgeving. Ik verheug me erop samen met de professionals van het CDI en Wageningen UR hieraan te werken.”

Verdaas was in 2012 korte tijd staatssecretaris van landbouw, maar trad terug vanwege een verdenking van verkeerde declaraties als gedeputeerde van Gelderland. Verdaas is niet nieuw op onderwijsvlak. Eerder was hij directeur aan de avondopleiding Bedrijfskunde van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verdaas begint op 1 mei.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Dan kan die daar de boel bedonderen.

 • trekker123

  Hij gaat zo te lezen vooral over een rechtvaardige ontwikkeling van een en ander in ontwikkelingslanden. De multinationals lusten hem rauw! En anders de Chinezen wel. Zou ook wel een mooi baantje zijn voor een uitgerangeerde D-66-er. Die geloven ook altijd graag in sprookjes. En hoezo verdenking van verkeerde declaraties? Het is toch duicelijk hoe dat zat?

 • fjam

  Zo al weer een luchtfietser met een dik salaris erbij, daar zaten we nog net op te wachten.maar niet heus.

 • koestal

  dan is die vacature ook weer ingevuld,ze zochten nog iemand

Of registreer je om te kunnen reageren.