Home

Nieuws 625 x bekeken 5 reacties

Brussel: maak haast met ontpoldering

Den Haag - De Europese Commissie wil dat Nederland haast maakt met het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder. Dat heeft het dagelijks bestuur van de Europese Unie aan Den Haag laten weten. Ook doet Brussel de suggestie een onafhankelijke commissie in het leven te roepen, die de voortgang van het natuurherstel in de Westerschelde bijhoudt.

In een brief van eind maart laat de Commissie weten dat het kabinetsbesluit om over te gaan tot ontpoldering ‘een stap kan zijn in de goede richting om te voldoen aan de verplichtingen op grond van de Habitat- en Vogelrichtlijnen’. Niettemin bestaan er zorgen over het tempo.

De opmerkingen van de Commissie maken deel uit van een zogeheten ingebrekestellingsprocedure, waarmee Brussel tracht Nederland te dwingen aan de Europese regelgeving te voldoen. Onlangs zei Dijksma tegen Boerderij Vandaag dat zij het tijd vindt worden dat eurocommissaris Janez Potočnik deze procedure stilzet, nu het kabinet heeft verklaard tot ontpoldering te zullen overgaan.

Inmiddels zijn de onderhandelingen met de eigenaar van de grond, Gery De Cloedt, begonnen. In een brief aan de Tweede Kamer stelt Dijksma hier geen mededelingen over te willen doen. De Cloedt heeft eerder verklaard niet te willen verkopen. Indien hij bij dat standpunt blijft, is onteigening een optie.

Laatste reacties

 • mvedder

  houdt uw poot stijf meneer de Cloedt

 • jan1966

  Ga er pal voor liggen Gert de Cloedt, zwicht niet voor dictators

 • sallandseboer

  Geef de EUrocraten niet de zin!

 • jordi 1455

  zet Brussel toch onder water, heel veel mensen missen Brussel als kiespijn.

 • aarthamstra1

  Het moet niet erger worden, met die zakkenvullende niets ontziende over lijken gaande opvreters .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.