Home

Nieuws

Brits slachthuis leverde Selten paardenvlees

Cheshire – Een Brits slachthuis heeft de omstreden Nederlandse vleeshandelaar Willy Selten een aantal vrachtwagens vol paardenvlees geleverd. Het slachthuis is twee weken geleden door de Britse autoriteiten gesloten wegens misstanden.

Drie Poolse slachters zijn bovendien geschorst wegens het mishandelen van paarden. Dat schrijft de krant The Guardian op basis van documenten die zijn vergaard door de dierenwelzijnsgroep Hillside Sanctuary. Woordvoerder John Young van de familie Turner, de eigenaar van het betrokken slachthuis Red Lion in Cheshire, heeft tegenover de krant bevestigd dat er vorig jaar enkele ladingen vol paardenvlees richting Oss zijn vertrokken. Het vlees werd verhandeld onder de naam High Peak Meat Exports en is vervoerd via de veerhaven van Harwich naar de vestiging van Selten in Nederland, meldt de krant.

Volgens Young was het vlees op de juiste manier geëtiketteerd en waren de leveringen ook legaal. Hij voegde daar echter aan toe dat het vlees van één paard moest worden terug geroepen omdat er het verboden geneesmiddel bute in was aangetroffen. Volgens Red Lion heeft het nog 60.000 pond ofwel 70.000 euro van de Nederlandse afnemer tegoed.

Of registreer je om te kunnen reageren.