Home

Nieuws 718 x bekeken 4 reacties

Bedrijfstoeslag 2012 nagenoeg uitbetaald

Assen - Nog 75 boeren wachten op de uitbetaling van de bedrijfstoeslag 2012. Uitvoeringsorganisatie Dienst Regelingen (DR) laat weten 99,9 procent van de aanvragen afgerond te hebben. Er is inmiddels 799,1 miljoen euro uitbetaald.

Van de 51.631 aanvragen is 51.556 afgehandeld. De 75 aanvragen die in behandeling zijn vergen nog verdere controles of zijn nog niet afgerond omdat niet de juiste bankgegevens bekend zijn bij DR.

In januari startte het agentschap met het uitbetalen van de steun voor agrarisch natuurbeheer van de subsidie Natuur- en Landschapsbeheer (SNL). Het afhandelen van de betaalverzoeken loopt voor op de planning, aldus DR. Er liggen 11.270 betaalverzoeken over 2012. Doel was om hiervan voor 1 april 80 procent hebben uitbetaald. Dat is 95 procent geworden. Tot 1 april heeft DR bijna 35 miljoen euro uitbetaald. Dit is inclusief de vergoedingen voor last minute beheer en ruige stalmest. Op 23 april waren nog 148 aanvragen (1,3 procent) in behandeling. Via ‘Mijn dossier’ op de site van het DR-Loket is de aanvraag te volgen.

Tot en met 15 mei hebben ondernemers de tijd om de Gecombineerde Opgave 2013 in te dienen bij DR. Het agentschap ontving tot en met 22 april via internet 14.440 opgaven. Op papier ging het om 462 opgaven. Een kleine 80.000 relaties hebben de uitnodiging ontvangen om de verplichte opgave in te dienen. Na 15 mei start de kortingsperiode.

Laatste reacties

 • abtje

  Het zal je maar gebeuren, dat extreem late betalen.
  Tuig is het en zal het blijven.
  Ja, dat SNL kan wel snel, schaf dat als eerste af, scum.

 • Demeter Griend

  Je moet niet zo zeuren abtje. Het meer is bij jou kennelijk nooit vol.
  Je moet blij zijn dat het betaald wordt. Het is geen recht het een regelrechte toegift op ons sterke ondernemerschap als boer. Klinkt goed he.
  Ik heb onze vakanties al geboekt, wat een geld en je hoeft er alleen toeslag uitbetalen ja, snl uitbetalen ja voor aan te x-en.
  Het is geen tuig het zijn mijn vrienden ze mogen allemaal op de koffie met gebak, stuk voor stuk.

 • jordi 1455

  Ook Thieme die als doel ons boeren werkloos wil maken?

 • abtje

  @Demeter Griend
  Daarin verschillen we, ik heb geen tuig als vrienden:-)
  Maar je weet zelf ook wel dat dat toeslag gebeuren zijn langste tijd gehad heeft, gelukkig maar. Werken voor de kost staat je veel beter. Dat aanvinken doe je maar in het ziekenhuis wat voor maaltijd je hebben wilt.

Of registreer je om te kunnen reageren.