Home

Nieuws 426 x bekeken

Bayer CropScience groeit minder hard

Leverkusen – Bayer CropScience heeft het eerste kwartaal een omzet geboekt van 2,76 miljard euro, een stijging van 5,9 procent ten opzichte van vorig jaar.

Bayer CropScience had last van de late start van het seizoen op het Noordelijk Halfrond. De groei, wat kleiner dan in voorgaande kwartalen, is volgens topman Marijn Dekkers van de Bayer Groep vooral sterk geweest in Noord-Amerika.
De winst voor rente, belastingen en afschrijvingen is 10 procent toegenomen tot 1 miljard. Zowel prijzen als volumes zijn toegenomen. Volgens Dekkers profiteert Bayer CropScience van aanhoudend hoge prijzen voor agrarische grondstoffen zoals graan en soja. De groei van Bayer CropScience ligt duidelijk hoger dan bij de farmaceutische tak en compenseert deels verliezen bij de divisie die onder meer materialen maakt voor de auto-industrie.
De afdeling die gewasbeschermingsmiddelen maakt zag de omzet toenemen in alle regio’s en met alle productgroepen. De sterkste groei, 15 procent, was zichtbaar bij zaadbehandelingsproducten. Er zijn steeds meer boeren die gecoat zaad toepassen in mais en soja. Het betreft meestal neonicotinoïden, die mogelijk vanwege de giftigheid voor bijen in bepaalde teelten wordt verboden. De Europese Commissie heeft een verbod voorgesteld.
De zaaigoeddivisie wordt door de onderneming uit Noordrijn-Westfalen als groeibriljant gezien. De bedoeling is dat vanaf 2016 evenveel ontwikkelingsgeld wordt gestoken in de nu nog aanzienlijke kleinere zaaddivisie als in de divisie die bestrijdingsmiddelen maakt. In het afgelopen kwartaal is meer verkocht in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en in mindere mate Europa. De verkopen in Azië, toch al de kleinste afzetregio, namen juist af.

Of registreer je om te kunnen reageren.