Home

Nieuws 455 x bekeken

AB Inbev dichtbij mega-overname

Leuven - AB Inbev is dichtbij de overname van het Mexicaanse Grupo Modelo, bekend van het merk Corona. De onderneming betaalt 15,4 miljard euro. Dat heeft de grootste bierbrouwer ter wereld bekendgemaakt. De regering Obama wilde de deal aanvankelijk tegenhouden omdat AB Inbev teveel controle zou krijgen op de Amerikaanse markt.

Topman Carlos Brito van AB Inbev sloot een deal met de regering waarbij AB Inbev belooft bepaalde onderdelen, zoals het bedrijf dat Corona in de VS invoert, te verkopen. AB Inbev is onder meer eigenaar van Budweiser, Stella Artois, Beck’s en Hoegaarden. Het bedrijf is ontstaan uit fusie van Belgische, Braziliaanse en Amerikaanse bedrijven.
Brito wil geen pas op de plaats zetten en richt zich vooral op China, waar de biermarkt nog jaarlijks groeit met dubbele cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.