Home

Nieuws 442 x bekeken

Samenwerking Voedingscentrum en bedrijfsleven is positief

Den Haag - Het is goed dat het Voedingscentrum de samenwerking met het bedrijfsleven voortzet en uitbreidt, mits het Voedingscentrum niet afhankelijk wordt van het bedrijfsleven. Dat concludeert Bureau Bartels in een evaluatie van het Voedingscentrum. De evaluatie werd uitgevoerd in opdracht van de Tweede kamer.

Uit de evaluatie blijkt dat de doelmatigheid van het Voedingscentrum is toegenomen en dat het centrum een grote naamsbekendheid heeft.

Het Voedingscentrum is het afgelopen jaar nauwer gaan samenwerken met het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven is hier positief over; het Voedingscentrum heeft veel kennis op het gebied van gezondheid en veilig voedsel. Het bedrijfsleven ziet de samenwerking als een toegevoegde waarde bij de communicatie richting consumenten.

De samenwerking met het bedrijfsleven kan volgens de onderzoekers de onafhankelijkheid van het Voedingscentrum in gevaar brengen. “Juist aan de onafhankelijkheid en de grote hoeveelheid aanwezige kennis ontleent het Voedingscentrum zijn autoriteit op het gebied van gezondheid en veilig voedsel”, vinden de onderzoekers. Ze waarschuwen hiermee om goed op de onafhankelijkheid te letten.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw wil het Voedingscentrum bij de communicatie rondom voedselcalamiteiten versterken door de samenwerking met de NVWA structureler van aard te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.