Home

Nieuws 925 x bekeken

Weer Frans bedrijf in problemen door paardenvlees

Manosque – Het Franse voedingsbedrijf Gel Alpes heeft vanwege de gevolgen van het paardenvlees schandaal uitstel van betaling aangevraagd. Eerder gebeurde dat al bij een ander Frans voedingsbedrijf, Fraisnor.

In kant-en-klaar maaltijden van Gel Alpes, gevestigd in Manosque bij Marseille, is enige tijd geleden paardenvlees aangetroffen. Dat betrof producten die werden geleverd aan William Saurin, dat in verband daarmee de betalingen aan Gel Alpes heeft opgeschort. Bovendien levert het bedrijf ook aan Fraisnor, een Frans bedrijf dat vanwege de gevolgen van het schandaal al eerder uitstel van betaling aanvroeg en dus evenmin haar facturen betaalt. Bovendien zijn door de vele verhalen over paardenvlees de verkopen van kant-en-klaar maaltijden zoals van Gel Alpes in het algemeen sterk ingezakt. Daarnaast wordt Gel Alpes volgens een verklaring ook nog eens getroffen door de hoge kosten om 320 ton verdacht vlees voorlopig in quarantaine te houden. ‘’De onderneming, die voor het schandaal uitbrak in gezonde financiële omstandigheden verkeerde, heeft nu net als de hele sector te kampen met een dalende omzet en tegelijkertijd met financiële problemen die het voortbestaan in gevaar kunnen brengen.’’’
Gel Alpes betrok haar vlees van Spanghero dat volgens de Franse autoriteiten op haar beurt weer beleverd is door het Nederlandse Draap. Eerder deze week hekelde de Franse minister van landbouw Le Foll zijn Nederlandse collega’s voor het niet snel en hard genoeg optreden tegen de Nederlandse betrokkenen in het paardenvlees schandaal. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.