Home

Nieuws 3609 x bekeken 5 reacties

Waterschap: let op mestbassins

Assen - Waterschap Hunze en Aa's, dat opereert in delen van Groningen en Drenthe, roept landbouwers op extra alert te zijn op hun mestbassins. De afgelopen tijd hebben koperdieven meerdere keren de afsluiters van bassins gestolen, waardoor duizenden liters mest in sloten en kanalen zijn gelopen.

De mest mengt zich snel met water. Behalve dat het water vervuild raakt, leidt het ook tot massale vissterfte. De schade aan de natuur is groot, aldus het waterschap, terwijl de opbrengst van een afsluiter minimaal is. Hunze en Aa's vraagt landbouwers bij verdachte situaties direct de politie te waarschuwen.

Laatste reacties

 • drientje

  Huh, afsluiters van koper?
  Het is in elk geval nog een geluk dat veel mestsilo s nu nog leeg staan

 • Bison

  Waarom heb je een afsluiter nodig,..een mest basin mag toch nooit in direct contact met buiten water staan??

 • Sander

  @drientje: afsluiters zijn vaak van messing. Zit ook weer koper in, dus logisch dat ze gejat worden.

  @Bison. Een basin staat ook niet in contact met water, maar toch redelijk vaak in de buurt van een sloot of andere watergang. Als je dan de afsluiter verwijderd loopt de mest eruit hè, en als er dan een watergang in de buurt ligt stroomt de mest daarin weg en voila, probleempje.

 • W Geverink

  Logisch dat ze gejat worden?!! Toe maar! Jullie kunnen toch wel met de jatten van andermans spullen afblijven?

 • koestal

  deze dieven kun je ruiken en zijn daardoor gemakkelijk te traceren

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.