Home

Nieuws 1091 x bekeken 1 reactie

Voorstellen verlaging landbouwsubsidie VS

Washington – Een coalitie van met name Republikeinse congresleden en belangengroepen wil forse bezuinigingen op de subsidie op gewasverzekeringen.

Nu vergoedt de staat 62 cent voor elke dollar premie die boeren betalen, en daarnaast een deel van de geclaimde schade. De coalitie wil terug naar het niveau van de late jaren 90, toen 38 cent werd vergoed.

In 2012 leidde droogte tot grote schade en boeren ontvingen vanuit de verzekering 15 miljard dollar, aldus persbureau Reuters. Mogelijk zal daarvan 10 miljard uiteindelijk door de staat worden vergoed aan verzekeringsmaatschappijen. Eerdere voorstellen tot een nieuwe landbouwwetgeving of Farm Bill gingen juist uit van meer steun bij gewasverzekeringen.
De voorstellen tot forse bezuinigingen komen van senator Jeff Flake en afgevaardigde John Duncan, Republikeinen die respectievelijk Arizona en Tennessee vertegenwoordigen. Ze worden onder meer gesteund door de National Taxpayers Union en Taxpayers for Common Sense. Volgens voorstanders van de subsidie op gewasverzekering wijzen erop dat klimaatverandering leidt tot grotere risico’s op misoogsten.

Eén reactie

  • ed12345

    nu de usa financieel het zwaar te verduren heeft zal dit misschien lukken maar zo gauw ze het lek weer boven water hebben wordt die susidie korting weer gewoon van tafel geveegt

Of registreer je om te kunnen reageren.