Home

Nieuws 1186 x bekeken 4 reacties

Voorlopig beperkte verkoop natuurgrond buiten EHS

Den Haag - Volgens de provincie Overijssel zijn er beperkte mogelijkheden voor de verkoop van grond die buiten de herijkte EHS komt te liggen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

In het bestuursakkoord natuur is afgesproken dat de ontwikkelingsopgave van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) mede wordt gefinancierd via het zogenoemde grond voor grond principe. Daarvoor zouden gronden die straks buiten de EHS liggen maar wel voor dat doel ooit zijn aangekocht worden ingezet. Provincie Overijssel baseert zich op een inventarisatie die ze heeft uitgevoerd naar grond die in aanmerking komt voor verkoop. Daarbij hebben de terreinbeherende organisaties (zoals de provinciale landschappen), die nu feitelijk eigenaar zijn, aangegeven dat ze alleen onder voorwaarden willen meewerken. Zo moet de opbrengst ten goede komen aan het realiseren van hun wensen voor de ontwikkelopgave van natuur in Overijssel.

Staatsbosbeheer (SBB) gaat wel in Overijssel starten met de verkoop van 'landschapselementen' gelegen buiten de EHS. Daarmee geeft SBB invulling aan de opdracht die ze nog van de vorige regering kreeg om gronden buiten de EHS te verkopen. Dat moet in totaal €100 miljoen op gaan brengen. De verkoop gaat volgens Dijksma plaatsvinden op 'een openbare, transparante manier'.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  In Haarlem STERVEN de herten massaal de hongerdood in het herten concentratie
  kamp. Waar zijn we mee bezig ............. linkse dierenliefhebbers. Waar is, zijn onze boerenbelangenbeharigers mee bezig. Boeren je laten in pakken door deze
  idioten laat je ZELF toe.

 • schoenmakers1

  onder de mom van natuur mag je dieren mishandelen, als het geld op kan brengen moet het in nederland verboden worden om ze zelfs maar te houden, hoe ver kan je zakken?

 • Mels

  Nog veel verder, let maar op. Het is ngo lang niet klaar met dit gezeik. Het gaat door tot die linkse geldverslinders dit land naar de knoppen geholpen hebben en dan rechts er de schuld van geven. Kijk maar naar de VS.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • abtje

  Stoute Mels, je mag de president van AmerIKa geen dierentuindier noemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.