Home

Nieuws 1168 x bekeken

Vion verkoopt Britse activiteiten aan 2 Sisters

Eindhoven - Vion heeft een overeenkomst gesloten met de Boparan Holdings Limited voor de verkoop van zijn roodvlees- (rundvlees) en pluimveevleesactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk.

Boparan Holding is de holdingmaatschappij van de 2 Sisters Food Group.

Het lamsvleesbedrijf Welsh Country Foods met 335 medewerkers blijft buiten de transactie en blijft dus in bezit van Vion. Dit bedrijf dat geheel produceerde voor één retailbedrijf (Asda) raakte onlangs deze afnemer kwijt. Vion zit voor dit bedrijf in de 90-dagen consultatieperiode waarin wordt geprobeerd oplossingen te vinden voor het bedrijf.

Vion en 2 Sisters doen geen mededelingen over de bedragen die met de transactie zijn gemoeid. Woordvoerder Andrew Hanson van 2 Sisters Food Group gaat ook niet in op de vraag of de uiteindelijke prijs tijdens het ruim drie maanden durende onderhandelingsproces omlaag is gegaan. "We krijgen een grote hoeveelheid extra capaciteit voor een redelijke prijs. Wat kip betreft is dat aanvullend op onze bestaande activiteiten, roodvlees is een heel nieuwe activiteit voor ons met interessante perspectieven."

Hanson sluit niet uit dat de overname nog wel moet worden voorgelegd aan de Britse mededingingsautoriteit, zeker wat betreft kip waar 2 Sisters al één van de grootste spelers op de Britse markt is. ‘’De overname moet nog verder uitgewerkt worden en dat aspect komt daarbij ook aan de orde. Als dat het geval is, dan zullen wij in ieder geval naar voren brengen dat het om een erg concurrerende markt gaat.’’ In het Verenigd Koninkrijk beoordelen de mededingingsautoriteiten een overname-transactie pas achteraf.

2 Sisters Food Group neemt in eerste instantie alle bestaande medewerkers van Vion UK over. "Als de zaken eenmaal zijn afgerond, dan gaan we natuurlijk wel alle nieuwe vestigingen onder de loep nemen. We kunnen nu nog niet vooruit lopen of wat daarbij gaat gebeuren." Of ten slotte de Nederlandse activiteiten van 2 Sisters zelf op de achtergrond een rol hebben gespeeld, bijvoorbeeld om contacten te leggen, weet Hanson niet. "Maar dat is natuurlijk niet uit te sluiten, wij hebben grote belangen in Nederland."

Of registreer je om te kunnen reageren.