Home

Nieuws 2397 x bekeken 3 reacties

Verdachte vleesverwerker stevent af op einde

Oss - De in opspraak geraakte vleesverwerker Willy Selten uit Oss stevent af op een definitief einde. De bank wil het bedrijf niet langer financieren. Vakbond FNV Bondgenoten heeft dat vrijdag te horen gekregen, zei bestuurder John Klijn. Het bedrijf kan de klap door de beschuldigingen over de verkoop van paardenvlees als rundvlees en de vondst van de pijnstiller fenylbutazon in een vleesmonster niet verwerken.

Ongeveer 85 Poolse medewerkers zijn eind februari al naar huis gestuurd en de productie ligt inmiddels 2 weken helemaal stil, aldus FNV Bondgenoten. Voor ongeveer 25 resterende vaste krachten is het perspectief somber: van uitstel van betaling of een faillissement is nog geen sprake maar kans op een overname is er evenmin, kreeg de vakbond vrijdag te horen.

FNV Bondgenoten zegt dat de Polen door Willy Selten zijn onderbetaald omdat ze allang recht hadden op een vast contract en geen pensioen is afgedragen, er geen opzegtermijn was en omdat ze geen vakantiedagen kregen.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat het bedrijf in Oss paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Het is onbekend of er een verband is met het internationale paardenvleesschandaal. Het strafrechtelijk onderzoek naar de vleesverwerker was al bezig toen de affaire losbarstte. De vleesverwerker werd in februari al enige tijd stilgelegd in verband met het onderzoek, maar mocht de productie hervatten.

Bij Willy Selten was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

 • agratax2

  Blijft het bij dit ene bankroete bedrijf of neemt het nog andere bedrijven mee in de afgrond?

 • aarthamstra1

  De Bank veroordeelt en straft al voor het recht gesproken heeft. Ze hebben al de politiek over troeft nu ook de rechtspraak.
  Nu bekent is dat Rutte er persoonlijk voor gezorgd heeft dat de circus dieren niet meer in de piste mogen .Vraag je ,je af zou hij niet het circus van de politiek bedoeld hebben.

 • agropak

  Zit hier net een programma op de russische tv tekijken. Ook komt het hier regelmatig voor dat er paardevlees in worst zit of nog erger in vlees wat bestemd voor moslims varkens vlees. Het komt overal voor en is een probleem van alleen vandaag

Of registreer je om te kunnen reageren.