Home

Nieuws 10000 x bekeken 105 reacties

VVD zet verbod pelsdierhouderij weer op agenda

Den Haag - De VVD stelt opnieuw het verbod op de pelsdierhouderij ter discussie. Tweede Kamerleden Helma Lodders en Han ten Broeke willen van staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) een overzicht van gederfde inkomsten ontvangen.

Volgens de liberalen zijn Nederlandse pelsdierhouders aan strenge eisen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en milieu gehouden, terwijl de regels voor Chinese concurrenten veel soepeler zijn. Zij vrezen dat het verbod leidt tot een verplaatsing van de productie naar andere landen, met een verslechtering van het dierenwelzijn tot gevolg.

Ondertussen heeft ook Slovenië de pelsdierhouderij in de ban gedaan. De ondernemers krijgen een overgangstermijn van drie jaar, waarna het fokken van dieren voor hun vacht is verboden. Het Nederlandse verbod, eerder aangenomen door Tweede en Eerste Kamer, wordt op 1 januari 2024 van kracht.

Laatste reacties

 • jan1966

  Tjonge de VVD wordt eindelijk wakker, hoe strenger de eisen hier hoe meer industrie uiteindelijk vroeg of laat uit ons land gaat vertrekken. Nederland blijft achter met staatsbanken, achterstandswijken en een torenhoge werkeloosheid

 • jordi 1455

  hopelijk dat het verbod nooit in gaat, want anders wordt de economie als maar slechter.

 • sallandseboer

  Hehe!
  Gerechtigheid voor onze boeren!

  Zo kennen we de VVD weer een klein beetje.

 • henry1

  Wederom bevestigd dit hoe ons land bestuurd word, en door welke lieden niet de snugersten. Of deze lieden hebben liggen te slapen. in het recente LEI rapport staat het allemaal. maar kan wel even vertellen dan hoeven ze niet eerst weer een geld verslinden onderzoek of commisie in het leven te roepen.

  gem 470 miljoen export per jaar , 170 miljoen aankosten , te denken aan voer,verzorging, huisvesting etc. 30 miljoen kosten en lonen pelsen 20 miljoen aan onderhoud/ vervanging , 80 miljoen aan belasting, de rest ondernemers inkomsten en opbouw reserve voor slechte tijden want ook die komen weer. en die hebben ze nodig om ook die tijden door te komen zonder kunstmatige subsidies.

  Als die van der kamp nu ballen had dan had hij met de stemming in de 1e kamer gezegd dan hij hiervoor niet ging tekenen, want waarom moest de staatsecretarisch Co vandaas het veld ruimen ?? De sector is speelbal geweest bij de coalitie pvda & vvd dat is duidelijk . En nu dit dome gehannis weer en weer 17 jaar geouwehoer , het had nooit moeten gebeuren deze wet > want inmiddels zijn er al voor mijoen aan investeringen geannuleerd. Met dank aan de politiek.

 • Larkens

  Dat het besluit leidt tot verplaatsing naar andere landen is geen nieuws. Dat besef was er ook al toen er besloten is tot het verbod op pelsdierhouderijen. En ook de financiële consequenties waren wel duidelijk. Het besluit is m.i. voornamelijk genomen omdat dit overeenkomt met de wens van de meerderheid van de Nederlanders.

 • joannes

  Maar @Larkens, het zou zo maar kunnen dat de meerderheid van de Nederlanders zich gewoon vergist! Vergist omdat ze zeer slecht geïnformeerd zijn en héél subjectief gemanipuleerd naar een besluit wat voor de dieren, voor Nederlanders en voor de betrokkenen in de branche het slechtste alternatief was van de vele. Het wetsbesluit was meer in de trant van ¨niet voor mijn deur¨ en ¨ik ben niet betrokken¨, dan een constructieve verbetering voor de dieren én voor de burgers; Nederlanders en overige. Het is je oren laten hangen zijn een zéér kleine groep activisten die wanneer men deze goed traceert meer met anarchisme te maken hebben dan de meerderheid van de Nederlanders beseffen.

 • reiziger

  moord loont in nederland
  door de moordt op op pim fortuin heeft het communisme in nederland de meerderheid gekregen fortuin was net als milj nederlander voor stander van de pelsdierhouderij en de gehele intenzieve veehouderij te meer omdat de sector zeer goed bezig was tav verduurzaming zoals dieren welzijn en milieu de gemaakt afspraken milj invenstering waaren geheel uitgevoert volgens plan en die gaan nog steeds door in de toekomst vergelijk het met je verbouwd je woonhuis met muur isolatie en zonnepanelen en na 10 jaar wordt het gesloopt voor
  E 0,- omdat we er een natuurgebied aangaan leggen wie pikt dat puur communisme
  als de simpatisanten van folkert van de g zijn zin krijgen wordt nederland net zo erg als noord korea nu

 • Hedaar

  Schande! dierenleed is niet iets waar je economisch gewin aan koppelt, dat andere landen dat wel doen is al erg genoeg..Nederlanders hebben hier op deze site geen hart ? lees ik uit de reakties , want daar zit een economisch belang voor in de plaats en we hebben wel gezien waar dat ons brengt. ..Economie is de grote illusie van deze tijd, en het brengt ons er toe onze gewetens grenzen aldoor te verleggen....de mens schakelt steeds zn gevoel uit en gaat liefs machinaal te werk als het gaat over dieren , iets wat we ook zagen in Nazi Duitsland en waarin een belangrijke les was te vinden..willens en wetens geloven dat er een economische kentering zal komen en we weer vooruit kunnen is dom, er is geen vooruit, vooruit is de cirkel rond lopen en eindigen bij het begin ...daarom is het nu tijd dat we eens gaan staan voor elkaar in de wereld..en de dieren beschermen tegen onze waanzinnige behoefte aan geldstroom, uiteindelijk vallen we zelf ook..gezien de deplorable staat van onze planeet, door ons eigen toedoen

 • abtje

  Hedaar, jij snapt er echt helemaal niets van.
  Je slaat een vijftiendelige boekenserie over om in deel 15 de laatste twee bladzijdes te lezen en dan te doen of je de hele serie gelezen hebt en dat ook snapt.
  Begin nu eens nog simpeler te denken.
  Als een boer geld wil verdienen, waar volgens jou alles om draait, dan is het toch heel eenvoudig?
  Hoe beter je voor je dieren zorgt, hoe meer je er aan overhoud.
  Een mishandeld en verwaarloosd dier kost alleen maar geld.
  Dus flikker op met je schofterige Nazi vergelijk.

 • Larkens

  @joannes, waarom ben je van mening dat het steeds een kleine groep activisten is die dit heeft gemanipuleerd? De SP en PvdA zijn de partijen die altijd tegen de pelsdierhouderij hebben gevochten, en die vertegenwoordigen toch een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking. TNS nipo geeft aan dat 72% van de bevolking vindt dat bontproductie in Nederland moet worden verboden. Landen als Groot-Britannië, Oostenrijk en Kroatië waren Nederland al voor. En deze week heeft ook Slovenië besloten tot een verbod (binnen 3 jaar) en België, Duitsland en Noorwegen zullen waarschijnlijk snel volgen. En daarna zal een Europees verbod waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.
  Nu nog zorgen dat de kledingindustrie en de consument haar verantwoordelijkheid gaat nemen.

 • Ingetik

  Dit is ontzettend ziekelijk..
  Dieren worden 'misbruikt', ja lees: 'misbruikt' om geld aan te verdienen. Laat die beesten toch eens met rust.
  Laat lekker je eigen vel eraf trekken terwijl je levend licht te creperen en laat je eigen vel op iemand zijn jas plakken om ermee rond te lopen!

  En wat kan mij die boeren schelen??? Het is nergens goed voor, er zijn veel te veel mensen op de wereld die je toch allemaal niet kan 'voeden'.
  Melk is voor kalveren, vlees heb je niet nodig en een bontkraag is al helemaal de grootste onzin.
  Alle boeren kunnen mijn rug op!!!!!

 • Ingetik

  alles draait hier gvd alleen maar om geld. Ikke ikke ikke!! En als alle dieren uitgestorven zijn allemaal jammeren zeker...

 • bankivahoen

  Zie hierboven de frustratie die er bij steeds meer mensen vanaf druipt! Hoe komt het toch dat er zo veel ongelukkige lui als ingetik@ zijn?

 • Mozes

  Dat komt @bankivahoen doordat steeds meer mensen alleen maar bezig zijn met geld verdienen. Kinderen krijgen geen aandacht omdat beide ouders een baan hebben. Deze kinderen projecteren op latere leeftijd hun jeugdfrustraties op dieren omdat die met kinderen geïndentificeerd worden.
  Het dier wordt in de plaats gezet van hun eigen kindszijn en de boer wordt in de plaats gezet van de ouders die alleen maar bezig zijn met geld verdienen.
  Hier kunnen ze vervolgens onbegrensd hun jeugd-emoties op afreageren.

 • Wb43Ur

  Wat een zielig figuur die ingetik, volgens mij hangt hij al zijn hele leven
  aan onze gevulde ruif, anders kan hij niet zo,n domme reactie,s geven.
  hij is gewoon wereld vreemd.

  Wien Bemelmans

 • aarthamstra1

  De politiek laat zich voorlichten door boerendedrog (Z)LTO/,Die zag voor zich zelf wel enkele win ,win situaties. In het overleg met Wakker dier (de moordenaars van PIM ) en de onwetende zelfingenomen politiek.

 • Ingetik

  HAHAHAHA
  1,mijn moeder was overigens heel mijn kindertijd thuis, dus wat een dom psychologisch gereutel over dat mijn ouders er niet voor me waren bla bla bla.
  2, ik ben geen 'hij'.
  3, ben ik totaal niet ongelukkig
  4, zijn mijn reacties niet dom, maar is dit mijn en vele anderen hun mening.

  Jullie boeren voelen je gewoon in het nauw gedrukt, en dat zou ik me ook voelen als ik zo hersenloos was. Want dit gaat niet lang stand houden die mishandeling van dieren

 • Ingetik

  en ik snap niet wat jullie klagen? Verkoop je zooitje lekker voor een paar ton en ga in china verder als je het zo leuk vind om dieren te fokken en te villen

 • joannes

  @Mozes, hier kan je weleens helemaal gelijk in hebben. Ik heb zoiets in verenigingsleven meegemaakt! Een intelligent, hoog opgeleid persoon die om de een of andere rede complete flipte bij een geval van (te) hard optreden tegen een volwassen hond. Bij doorvragen waarom hij zijn controle verloor bleek inderdaad een geschiedenis van zelfs kindermishandeling. Hij identificeerde zo met de hond zijn vermeende leed dat hij tot het ergste in staat was. Dus mogelijk is jeugdverwaarlozing wel een van de motivatoren waar door mensen de realiteit en zijn balans kwijt raken. Want een ieder die nadenkt en de krant leest weet dat wanneer er misstanden zijn deze van veel grotere orde zijn in landen waar dierzijn niet bij wet geregeld is. Daarbij, deze mensen zien boeren als groot verdieners, terwijl dit absoluut niet de realiteit is wanneer inkomens vergelijken worden met bv bestuurders, en andere industrieën. En al helemaal niet wanneer ook nog eens de uurbesteding en gezins betrokkenheid erbij betrokken wordt. Boeren is veel meer met zorg te vergelijken dan welk ander beroep. Kortom deze zogenaamde hoog betrokken mensen zijn vaak getraumatiseerd en hebben een vertekend beeld bij wat ze zien!

 • Ingetik

  binnenkort zeker weer lammetjes verkopen voor de slacht? Schattig hoor

 • Ingetik

  ik inderdaad getraumatiseerd door het zien wat jullie doen ja

 • Ingetik

  en je kan er wel hele theorieen op los laten, maar ik ben zelf psychologe dus laat dat gerust achterwege

 • Flyinghollander

  Ingetik even wat lood in de schoenen, een beroepgroep met zweverige ideeen. >D
  hoe krijg je anders shoarma?

 • Ingetik

  hoezo zweverige ideeën? Is het tegenwoordig 'zweverig' als men wel geeft om dieren?

 • Bison

  Psychologen zijn allemaal de kluts kwijt en zo mentaal naar de klote van al die sobstories die ze horen dat ze bij elkaar op sessie gaan.

 • bankivahoen

  Ieder psycholoog houdt wel een collega aan het werk zoaks ook nu weer te zien als je zijn wartaal leest! Dus ook voor ingetikt@ geldt 'not in my backyard' geien reactie #18.

 • Ingetik

  jullie zijn al net zo respectloos naar mensen als naar dieren door 'over' mij te praten i.p.v. 'tegen' mij.
  Mogen alle boeren letterlijk in de stront zakken.

 • Mozes

  Ingetik, voedt u zichzelf met dieselolie of eet u producten die door die verfoeide boer geproduceerd zijn?

 • Mozes

  Ingetik, ga eens naar een dokter en laat met een maagsonde een monster uit uw maag nemen en laat daar de Ph van bepalen. U zult dan zelf kunnen constateren dat uw maag-Ph gelijk is aan die van alle vleeseters.
  Ga eens voor de spiegel staan en bekijk uw gebit. U zult zien dat u hoektanden hebt zoals alle vleeseters en omnivoren.
  Aanvaard uzelf en leef daarna!

 • Flyinghollander

  Ingetik, heeft een tikje in haar geest :D
  Echt waar, waarom zijn het altijd vrouwen, zie maar eens op site van WD. En de verhalen die ze uitroepen als of ze echt eens op een boerderij zijn geweest.

 • Mozes

  Flyinghollander #23, shoarma komt tegenwoordig van een varken net zoals rundvlees van een paard komt.

 • nietommijnnek

  Wat een hypocriet gelul 'hier zijn er tenminste regels en in China niet dus dat is zieliger voor de dieren' Bull shit, er lopen hier nog steeds zat mensen met die bontkragen afkomstig uit China!Zodra die bontfarms hier gesloten zijn moet er gewoon een algeheel verbod op de invoer van bont komen, dat is er nu toch ook al voor ivoor....dus lijkt me helemaal niet moeilijk, belachelijk dat dit nog steeds een discussiepunt is!en met die boeren heb ik echt geen medelijden hoor, mensen die geen respect voor dieren en de natuur hebben daar heb ik ook geen respect voor!
  Op deze manier kun je alles wel goed praten, dan kunnen we kinderporno ook wel legaliseren, dan hangen we er gewoon wat regels aan en dan is het wel goed want in die aziatische landen gebeurd dat ook wel en dan zorgen we er hier gewoon voor dat die arme kindjes dagelijks nog wat te eten en te drinken hebben en een bedje om in te slapen, geen probleem allemaal, want in Cambodja is het nog veel erger!en reken maar dat daar geld in te verdienen is, dat is pas goed voor de ecomonie!

 • Mozes

  Nietommijnnek, de mensen die producten kopen tegen een zo laag mogelijke prijs hebt u daar wel respect voor?

 • jordi 1455

  nietommijnnek kinderporno is iets heel anders en overigens in de dierenwereld gebeurd het heel vaak en die komen er mee weg ook maar mensen niet.

 • Flyinghollander

  mozes niet als weet waar je goeie shoarma moet kopen

 • pietenhennie1

  ja ja het zal wel

 • alco1

  Ingetik of wie dan ook.
  Dankzij de bont dragers mogen de nertsen geboren worden en van een luxueus leventje genieten. (Anders wordt het bont niet van super klasse)
  Van jullie moeten ze, al zijn het vaak afval eters, plaats maken voor steeds meer mensen, met al hun milieu belastende activiteiten.

 • sallandseboer

  Aan alle linkse dierenvrienden:
  Wat maakt voor het dier uit dat het wordt gefokt voor het eten of voor kleding?
  Beiden kun je als luxe goed beschouwen (want er valt te leven zonder vlees!) dus neem ik aan dat jullie veganist zijn!

  Als het dier een goed leven heeft zie ik geen problemen in het houden van pelsdieren!

  Als laatste; wie bepaalt wat dierenleed is?
  Al eeuwen worden dieren gebruikt als kleding!

 • sallandseboer

  @nietommijnek, Niks hypocriet, jij bent hypocriet. Bont is iets anders dan ivoor, ivoor komt van olifanten die anders met uitsterven bedreigd worden.
  Als jij olifanten wil houden om hun ivoor? Prima! Zolang je de natuur geen schade aanricht.
  En wie bepaalt wat luxe is en dierenleed?
  We zijn meer begaan met dieren dan met mensen uit andere landen die worden gedood om hun geloof!

  Ik neem aan dat je daar ook je hart sterk voor maakt!

 • nietommijnnek

  @mozes als je weet dat je een product koopt waar een dier voor heeft moeten lojden (zoals bij bijv bont zeker het geval is) heb ik daar zeker geen respect voor maar het probleem is dat tegenwoordig overal wel iets van leed aan kleeft, of dat nou dierenleed of kinderarbeid is....maar als je zeker weet dat iets of iemand daar een gruwelijk leven voor heeft moeten lijden en je hebt het niet ecgt nodig, waarom zou je daar dan aan mee willen doen? Als je bont verkoopt of draagt ben je net zo schuldig aan het leed van deze dieren als de slachters!

  @jordi ik weet ook wel dat kinderporno iets heel anders is, ik wil alleen ff benadrukken dat je alles wel goed kunt praten door te vergelijken met ergete dongen ergens anders op de wereld...zo veranderd er natuurlijk nooit iets!

  @sallandseboer het gaat bij bont niet om een mening of dit luxe/dierenleed betreft...dat is gewoon een feit, niemand heeft bont nodig..een paar jaar geleden zag je het bijna nergens maar omdat 1 of andere pipo heeft besloten dat het in de mode komt zie je ineens overal dode dieren aan jassen! En dieren die voor hun bont worden gefokt hebben echt geen goed leven, dat het in china een stuk erger is dan hier omdat daar geen regels zijn betekent niet dat ze hier zoon fijn leven hebben in hun draadstalen kooitjes om vervolgens lekker vergast te worden zodat die kakmadammen met hun kraagjes kunnen pronken..

 • nietommijnnek

  Oh en sallandseboer volgens mij worden ijsberen ook behoorlijk met uitsterven bedreigd...mogen we die nog wel afmaken voor hun vacht? Waarom moeten wij alles kapot blijven maken voor geld...kijk eens wat verder

 • Bison

  Je moet niet zoveel naar die leugenachtige berenknuffelaars luisteren nietommijn nek.
  Er zijn op het moment meer ijsberen in de artic als ooit tevoren zo ze doen het prima,..tijd om de jacht weer te openen.

 • Mels

  Waarom zijn we druk met reageren op mensen die echt niet weten waar ze over praten. Laat ze de hik krijgen en doe wat 99%van de wereld wil. Goedkoop voedsel en evt bont om zijn nek. Maar dan alleen als je het zonder koud krijgt.

 • wijntje41

  Wat gaan jullie toch tegen elkaar te keer.

 • w1888

  Er komt een keer een artikel over de nertsenhouderij op boerderij.nl en gelijk zie je allemaal van die doorgedraaide linkse gekken reageren. Ga maar naar ontwikkelingslanden, Daar komt nog echt dieren en mensen leed voor.

 • nietommijnnek

  W1888 daar kom ik toevallig net van terug

 • agratax2

  Larkens. De mode wereld heeft het bont net weer herontdekt, ze zullen wel gek zijn als ze het weer afschaffen net nu de >nieuwe rijken< in bont over straat willen lopen. Vraag niet waarom ze in nerts willen lopen, ze willen het en doen het en vragen echt niet of het mag van Links Europa. De Russen hebben altijd (toen ze links waren en nu ze rechts zijn weer) in bont gelopen en nu ze weer meer geld om handen krijgen vervangen de dames de oude bever bontjas door een nieuw zilvervos of nerts. Zijn we echt zo arrogant dat we in Nederland denken dat we de wereld kunnen vertellen wat mag en niet mag. Die tijd is al heel lang voorbij of het nu gaat over bont, mensenrechten of kinderrechten we worden eenvoudig beleeft aan gehoord en daarna wordt het gesprek vergeten en gaan de mensen weer over tot de orde van de dag.

 • Wb43Ur

  nietommijnnek wie heeft alles betaald voor je, in dat ontwikkelingsland
  de groeten.
  W.B

 • nietommijnnek

  Ik

 • jordi 1455

  De russen verklaren die dierenactivisten voor gek en ik geef hun groot gelijk.

 • nietommijnnek

  De russen zijn zelf niet wijs...

 • jordi 1455

  de russen hebben wel voor je vrijheid gevochten en overigens een gemiddelde rus is veel slimmer dan dat jij ooit zou worden. Russen zijn hard en jij een softie.

 • nietommijnnek

  Dan ga je toch lekker in Rusland wonen daaaag
  Ik ben liever een softie dan een moordenaar

 • jordi 1455

  ik moord niet, de enigste moordenaar is jou vriendje folkert van der g.

 • nietommijnnek

  Jou is met een w....en dan durf jij te beweren dat ik niet slim ben...

  Ik stop met deze onzin, nu gaat t nergens meer over

 • gjcamps

  Wat is het verschil tussen een bontjas en een lederen? Niet veel verschil alleen de prijs. En lederen schoen bijvoorbeeld? In Rusland zie je veel bontjassen omdat het er ook heel koud is, alleen natuurlijke kleding (wol, bont) is echt warm en duurzaam. Een jas kan vele winters mee en is voor veel mensen niet alleen een status symbool. We leven in een vrij wereld (hoop ik althans) waar consumenten zelf keuzes kunnen en mogen maken voor kleding, eten, leven etc. Mensen die dat niet willen moeten maar verhuizen, Noord Korea , Saudi Arabia of een ander passend land. Verbeter de wereld en begin bij jezelf.....

 • nietommijnnek

  Als je dat verschil echt niet snapt raad ik je toch eens aan wat beter na de denken of internet te checken.
  En inderdaad is rusland is t koud, maar hier niet, hier is bont totaal overbodig en die randjes die je tegenwoordig op iedere jas ziet al helemaal want die geven geen warmte...dat ziet er volgens veel mensen alleen maar mooi uit...hoe kun jij zeggen vverbeter de wereld begin bij jezelf????? De wereld zou er een stuk mooier uitzien als mensen niet zo egoïstisch waren en wat meer respect hadden voor dier en natuur

 • joke vrolijk

  Zullen we dan ook kinderarbeid maar weer invoeren, kinderen worden tenslotte in veel landen slecht behandeld en uitgebuit, dat kunnen we hier veel beter.
  Overigens ben ik niet alleen tegen bontfokkerijen maar ook tegen bioindustrie en plofkippen en tegen het vermoorden van mensen, met de moord op Pim had ik niets te maken. Om de stompzinnigheid van dergelijke discussies maar even voor te zijn.

 • nietommijnnek

  Dat we zoveel koeien slachten voor hun vlees en en de huid dan ook maar gebruiken ben ik het ook niet mee eens...ik geloof best dat er mensen zijn die af toe vlees nodig hebben (dat ze anders ziek worden ofzo...) maar zeker niet de hoeveelheid die de gemiddelde mens eet....en leer kan ook echt wel minder maar dat we op deze manier met koeien omgaan betekent toch niet dat we dan alle dieren maar vrolijk mogen mishandelen en slachten omdat ze toevallig een mooie vacht hebben? Laat staan levend villen want ik kan me geen ellendigere dood bedenken...en dat voor een kraagje aan een jas..Ik hoop van harte dat jullie zelf geen huisdieren hebben als dat echt is hoe je erover denkt.

 • Coanma

  Nerstbont is totaal niet nodig, ik begrijp dat deze dieren veel beter af zouden zijn dan in het wrede Azië, maar we moeten het gewoon niet kopen, simpel. Knap land dat Slovenië. Dit is mijn mening en ik wil die graag kunnen uiten hier zonder vastgenageld te worden, want ik beledig ook niemand. Dank :-)

 • gjcamps

  Zonder nertsbont zullen er geen nertsen gehouden worden en zullen deze dieren er niet zijn. Als we geen of minder vlees gaan eten zullen er ook veel minder koeien, varkens of kippen zijn. Nog even dan hebben we geen aarde meer nodig, alleen maar astronauten voeding en synthetische kleding. Gefilterde lucht en water, alcohol hoeft niet, geen auto's...... Sommige mensen kunnen niet begrijpen dat je van dieren kunt houden, ze goed kan verzorgen en dat je dan toch kunt genieten van een lekker stukje vlees of een mooi paar leren schoenen of een heerlijk zachte bontmantel. Dit alles heeft niets te maken met dieren leed, in Nederland worden dieren met liefde verzorgt en worden niet levend gevilt . Ik respecteer mensen die geen vlees eten of dierlijke producten, omgekeert verwacht ik ook respect voor mensen die dit wel doen.

 • bankivahoen

  Bij die laatste zin van gjcamps@ daar knelt het,dat respect zul je van die mensen en groeperingen nooit krijgen !

 • Mels

  Gjcamps. Ik sluit me bij jou aan. Die linkse wil opleggende proleten moeten niet voor mijn trekker springen want ik rem niet. Gatver wat een agressie druipt er van nietommijnnek. Als 99%van de bevolking nou vlees wil eten of bont wil dragen wat voor wijsheid geeft jou het recht om te roepen dat dat niet mag?? Dieren in Nl in welke stal dan ook worden NIET mishandeld. Simpel omdat dat productie kost en absoluut niet hoort bij dierhouderij anno 2013. En wat is er verkeerd aan een koe slachten voor het vlees en dan de huid ook gebruiken voor leer. Mafkezen.

 • jordi 1455

  bij die extreem linkse dierenactivisten zit wel meer dan een steekje los.

 • W Geverink

  Volgens mij zijn die dierenactivisten/vegetariers gewoon heel ongelukkige mensen. Als ze iedereen als een jehovagetuige op de nek zitten om hun overtuiging op te dringen zijn na verloop van tijd alle niet extremisten afgehaakt van hun vrienden kring. Dan hou je alleen een klein groepje extremisten over die mekaar lopen op te naaien en steets extremer worden (waarvan nietommijnnek een goed voorbeeld is).

 • sallandseboer

  Wat nietommijnnek doet is het benaderen vanuit buitenaf. Beter is om dit vanuit het dier te benaderen. Het maakt voor een dier niet uit wat er mee gebeurd, of hij wordt opgegeten of dat hij wordt weggegooid of dat hij wordt gebruikt als kleding. Een kip zit niet te jubelen in zijn hok omdat hij opgegeten wordt in plaats van weggegooid. Daar zitten dus geen verschillen in voor het dier!

  Je moet als boer op een verantwoorde manier dieren houden. Dit is precies wat de Nederlandse boer doet!

  Een nerts, een kip, een varken of een ander dier. Ze worden allemaal geslacht en moeten allemaal aan dezelfde welzijnsnormen voldoen. Anders mogen ze niet gehouden worden.

 • nietommijnnek

  Hoe kun jij nou iets zeggen over mijn vrienden of mijn gelukkig zijn? Daar weet jij helemaal niks van...
  En gaan we nou serieus zeggen dat ik de agressieveling ben, terwijl ik juist degene ben die tegen het martelen en slachten van onschuldige dieren is?

  En die welzijnsnormen stellen ook maar belachelijk weinig voor he....ja oke wel als je het vergelijkt met sommige andere landen maar dan is alles relatief.

  Fijne avond, ajuu

 • koestal

  In Nederland houden ze er van ,om kippen die gouden eieren leggen te slachten,ze gunnen een ondernemer het licht nog niet in de ogen,sommige poilitici willen de goede ondernemers graag in de grond trappen terwijl Nederland jaren lang een fabriek van uitkeringstrekkers is geweest onder Den Uil en Kok,uitkeringstrekkers zijn goede stemmers voor de linkse partijen

 • sallandseboer

  Zo is het koestal.

  Willen we nog wat bereiken in Nederland moeten we vooral zo doorgaan.
  Acht jaar doen over een vergunning van een nieuwe stal is hier heel normaal.
  Met argumenten van landschapsvervuiling van een stal bijvoorbeeld.
  1,5 km verderop staan 3 windmolens.

 • reiziger

  dat de links dieren activisten communisten zijn weten we al lang folkert had zijn hele huis vol brandbommen en pamfletten van de raf en bende van nijvel liggen de moordende links communistie groepering in duitsland en belgie hier zit ook mee het probleem van extreem links ieder in nederland mag zijn mening hebben en uiten maar als je een ander mening als hun heb wordt je met de doodbedrijgt als je dan je mond niet houd steken ze je huis inbrand of wordt je vermoord dit zijn noord korea praktijken pleeg verzet tegen deze links dictatuur het gaat niet om dieren ze zijn tegen elke vorm van hard voor gewerkt prive bezit niet overtuigt zie politie doc folkert van de g

 • roovershof

  Waarom moet een boer dieren kweken, die vervolgens misdadig om het leven komen.
  Ik zou zeggen ga groente kweken veel leuker en eerlijker en functioneler, wie geeft mij het recht om dieren nodeloos (echt nodeloos) dood te maken?

 • Willem119

  Ik ben geboren en getogen op een Nederlandse nertsenhouderij en daar ben ik nog altijd werkzaam. Ik weet dus als geen ander hoe deze dieren gehouden en behandeld worden, want ik ben degene die voor ze zorgt. (en ik weet dat jullie ogen nu vuur schieten en dat ik in jullie gedachten al 3 keer ben gemarteld en zeker 5 keer ben vermoord want jullie vinden me een crimineel/dierenmishandelaar/hufter/schoft/NAZI/leeghoofd/enz.)
  Ik heb al jullie reacties gelezen dus ik weet hoe jullie over me denken, maar waarom?
  Heb je ooit met eigen ogen gezien hoe nertsen in Nederland gehouden worden?
  Ben je ooit zo'n grote jongen/meid geweest om naar een nertsenhouder toe te stappen en te vragen: Mag ik eens kijken hoe nertsen gehouden worden?
  Heb je ooit geprobeerd je mening te vormen door alle kanten van het verhaal aan te horen? Of ben je alleen een een grote jongen/meid op internet, annoniem en verscholen achter een gebruikersnaam die totaal niets van je identiteit onthuld?
  Ben je iemand die alleen naar de anti-bont campagne van Bont voor Dieren kijkt en dat direct voor waarheid aan neemt? Want, wat een boer doet is per definitie fout? En je wilt ook zeker zijn kant van het verhaal niet horen, want misschien zit er wel een kern van waarheid in zijn verhaal en dan heb je geen argumenten meer. En wat doet iemand zonder argumenten... juist... die raakt gefrustreerd en gaat de tegenpartij uitschelden om zijn eigen hachje te redden.

  Sorry mensen, maar waar zijn we mee bezig.

 • boerrick

  Jammer dat niet iedereen trots kan zijn op de Nl boeren sector. Voorbeeld voor velen andere landen, financïel goed voor Nl(nog niet eens voor de boeren zelf).
  Maar ik ben het wel. Ga maar een keer kijken op verschillende bedrijven in NL en buitenland. Ben je dan nog niet overtuigd. wees dan een vent en eet alleen producten waar niks mis mee is. sterkte.

 • Willem119

  Tot slot nog een paar feitjes:
  - Nertsen worden niet levend geslacht. In Nederland niet, maar ook daarbuiten niet. Dit is gewoonweg niet mogelijk en zeker niet praktisch, als je jezelf laat voorlichten over dit proces begrijp je ook waarom. Ik weet dat jullie je baseren op dat filmpje waarop een dier levend wordt geslacht en ik heb hier met dezelfde walging naar zitten kijken als jullie. Maar dat was GEEN nerts dus check je bronnen en denk ook eens serieus na over voorlichting over de nertsenhouderij.
  - Een nerts is een solitair levend dier maar is erg gehecht aan een sterke familieband. Inderdaad er wordt vaak gezegd dat een nerts een solitair levend dier is en dat klopt, van november tot mei leeft de nerts individueel. In mei worden de pups geboren en deze familie blijft (ook in de natuur) vele maanden bij elkaar, tot de herfst ten einde loopt. Dan wordt het tijd om uit elkaar te gaan. Precies zo wordt dit op een nertsenhouderij ook nagebootst.
  - Met het welzijn is niets mis. Begin nou niet over die zogenaamd kleine kooitjes, zelfs de politiek weet dat het welzijn goed is, daarom hebben ze het bij het verbod ook op ethiek gegooid.
  - Een nerts is wel te domesticeren. Onderzoek van G. de Jonge heeft in 1995 al aangetoond dat een nerts wel te domesticeren is. Niet overtuigd? In Nederland zijn duizenden nertsen losgelaten door activisten, maar komt in NL in de natuur niet voor. Hij kan zich in de natuur niet redden, dus is niet meer te vergelijken met zijn voorouders.

 • sallandseboer

  Zo is het Willem!

 • w1888

  Helemaal mee eens Willem, ik heb eerder ook een keer stage gelopen bij een nertsenhouderij, waarom, omdat ik graag wou weten of daar mijn interesse lag en zodat ik wist waar ik over praatte. Na die stage periode wist ik dat de nerstenhouderij een prachtige sector is waar goed met de dieren word omgegaan en waar absoluut GEEN dierenleed aan de orde was. Maar ondanks dat deze man zijn dieren goed verzorgde moest er als nog een meters hoog hek en een complete camera installatie geplaatst worden. Want anders komen die linkse dorps idioten en laten al die beestjes los zodat ze een pijnlijke dood sterven of vervolgens worden dood gereden. Nee, dat zijn de dierenvrienden!

 • Mozes

  Uitstekend verhaal Willem119.

 • reiziger

  dat de politieke tak van de communistiese partij de sp in nederland zeer vergaat in het bestraffen van eerlijk verdiende bezittingen huizen industrie boerderijen kantoren blijkt uit de jalozie belasting woz in de gemeente Os het groostte communistie bolwerk van Brabant daar is de gehele gemeente ondertoezicht geplaats omdat er zo ernstig geknoeit was met de woz belasting het ergst van geheel nederland je kan ook niet veel goeds verwachten van een party die 70 % belasting wil in voeren in geheel nederland liefst 100% maar als je naar 100 % belating gaat is het dwangarbeid en dus strafbaar

 • jordi 1455

  de dierenbeschermers zijn de beulen in het geval wat Willem beschrijft.

 • alco1

  Willem. Ik hoop dat jouw reacties goed gelezen worden.

 • gjcamps

  Willem je verhaal klopt, het enige probleem is dat alleen wij op boerderij site dit lezen. Op wat anti boeren activisten na bezoekt de gemiddelde burger deze site niet en blijft het negatieve beeld bestaan. Agro marketing is noodzaak, zie het effect bij de textiel en meubel industrie, merknamen en product imago's verkopen. Hoe en waar het geproduceerd wordt wil de consument niet weten.

 • josrodenburg

  kan iemand mij vertellen wat er allemaal gebruikt word van een nerts behalve het bont want ik weet er niet veel vanaf behalve dat het bedrijven zijn met rendement die je verder in de landbouw niet tegenkomt

 • Mels

  Vlees zal wel honden of katten voer worden misschien,of vissen voer je weet t niet wie kan hier uitsluitsel over geven.?...

 • Vegan

  Kinderarbeid bestaat gelukkig niet meer in Nederland en vrouwen hebben in de loop van de tijd stemrecht gekregen. Hadden we toen ook op andere landen moeten wachten? De bontproductie mag dan wel naar het buitenland gaan, maar ook daar zullen dierenvrienden strijden voor een verbod.
  De bontproducenten in Nederland komen er in Nederland nog goed van af met een lange overgangsregeling. In Slovenië doen ze het beter!

 • reiziger

  vegan een nerts komt nooit bij jouw wonen want die eet liever een leven lang vlees dan een dag gras je begrijpt niets van de natuur kijk nouw buiten god waarschuwt gooi je bontjas nog niet weg de ijstijd komt terug bont is een keuze en schaad geen kinderen of vrouwen en ook geen nerts en bont blijf gedragen worden in winterse landen je kan daar wel een airco verbieden maar geen bont (dan doe je iets aan c02 )maar in de woestijn krijg je een verbod op een airco er nooit in iederland zijn cultuur dat moet je respecteren

 • alco1

  Vegan. Je vergelijking slaat nergens op. We sturen onze kinderen en vrouwen toch niet naar landen waar kinderarbeid en vrouwenonderdrukking nog gemeengoed is.
  Vegan. Dankzij de bont dragers mogen ze tenminste nog een hele poos leven en jongen krijgen en ze moeten wel een goed leven hebben, anders was hun vacht niet zo perfect en de dood betreden ze zonder er zelf iets van te merken.
  Als het aan jouw ligt mogen ze zelfs niet geboren worden. Dat is pas erg. Jij wilt als mens met al zijn milieu verpestende activiteiten de balk in je eigen ogen niet zien.

 • speurneus

  Beste Vegan, kinderarbeid is in Nederland nog steeds toegestaan vanaf 12 jaar mag een kind onder strenge voorwaarden werkzaamheden verrichten en vrouwen wiens leven elders in de wereld gevaar loopt door onmenselijke regeringen/dictaturen kunnen in Nederland asiel krijgen allemaal argumenten om juist het houden van nertsen in Nederland te bevorderen.

 • jordi 1455

  personen als vegan laten de dieren liever verhongeren dan dat er wat afgeschoten worden om te voor zorgen dat ze niet verhongeren.

 • Miriamnu

  Stop dieren te gebruiken voor geld. Ga iets anders doen. De wereld moet echt veranderen om het te kunnen redden. Het is niet eens een discussie om pelsdieren te houden. Dit is ouderwets en ongelofelijk dier onvriendelijk.
  Het moet direct stoppen. Er zijn genoeg alternatieven.

 • Miriamnu

  Ik wil graag dat u voorstanders naar deze film gaan kijken en zich diep gaan schamen: http://www.causes.com/actions/1736916-boycott-the-fur-trade-the-cruelty-of-fur-farms?ctm=recommended_activities

  IK BEDOEL DIEP SCHAMEN

 • Miriamnu

  Jordi, je begrijpt er niets van. Wanneer er meer vegans zijn, zullen er minder dieren zijn. Helemaal dieren die elke dag worden mishandeld in de vlees industrie
  Snap je het nou?

 • Mozes

  Denk je nu echt Miriamnu dat in zo'n film de werkelijkheid ziet?

 • jordi 1455

  Miriamu ik ben op een boerderij opgegroeid en weet wat er werkelijk speelt, ik kan mijn ouders bedrijf niet in het beeld vinden wat wakker dier en de pvdd hebben over de landbouw. ik maak me niet druk om 1 kip of nerts minder.

 • Mels

  Jordi1455,geindoctrineerd heet dat met een mooi woord...

 • reiziger

  @miriamnu als ieder dier als mens wil behandelen en jouw wereld wordt werkelijkheid er worden geen dieren meer gegeten allleen plantaardig door de mensen wat ga je dan doen met de dieren die dieren eten zoals honden en katen tijgers roofvogles leeuwen krokodil slangen haaien snoeken als die dieren als mensen behandelt moeten worden mogen die toch ook geen dieren meer eten ik zien een tijger nog niet bij de koeien in de weiden grazen je staat wel erg ver van onze natuur

 • Mels

  Wereldburgen. Die krijgen allemaal nepkip van de vegetarische slager. Krijgen Jaap en Marianne het te druk voor andere onzin......

 • boerrick

  heb filmpje gezien, is inderdaad vrij ernstig.
  Zit dan wel niet in de nertsen maar volgens mij door het (goede )hier weg te stemmen. Word het slechte daar gestimuleerd.
  Volgens mij hebt ze juist het tegenovergestelde bereikt door de nertsen in Nl te verbieden. Jammer dat sommige zn bord voor de kop hebben.

 • chef-mf

  @miriamnu

  het is wel weer duidelijk wat voor beeld de die dieractivisten voor ogen hebben.. ik zou wel eens willen weten wat jij voor werk doet? of je uberhaubt wel een baan hebt!! Een boer is trots op zijn bestaan, en staat dag en nacht klaar voor zijn veestapel, mishandeling komt niet voor anno, 2013 overbodig antibiotica gebruik etc. het kan gewoon niet vanwege de huidige regels en 70-80 uur per week is geen uitzondering, en wat krijg je ervoor?? en wat levert het op per uur als je alle uren doorberekent?? vrij weinig, jullie zouden er eens een voorbeeld aan nemen, dan een baantje te hebben van 8 tot 5, en daarna languit op de bank hangen. ga eens naar een boer en vraag of je eens een rondleiding mag hebben,ik weet zeker dat dit bij 9 van de 10 boeren mag, maar nee dat willen jullie niet, jullie geloven zomaar al die filmpjes en hebben geen idee hoe het er echt aan toe gaat in de stal!!

 • Mels

  chef-mf,je gaat de fout in door te klagen over de te lage beloning in combinatie met veel uren.Ik ben ook agrarisch ondernemer en klaag daar beslist niet over daar het mijn eigen keus is.Vindt je dat je teveel werkt,nou ga minder werken.Kan dat niet dan zit er ergens iets fout.Ik geef jou daar niet de schuld van maar dit is brullen met oogkleppen en je zult er om uitgelachen worden.

  Ha ha de stommert werkt zich kapot en krijgt er ook nog es niks voor.......

  zoiets,wil je dat?nee,denk het niet,Je laatste gedeelte van de rondleiding brengt mij in een hoera stemming want dit heb ik ook al vaak geoppert,doe je deur open en laat zien wat je doet en dat er achter die deur niets gebeurt wat de buitenwereld niet mag zien en je zult versteld staan hoeveel meer betalingsbereidheid er is.

 • koestal

  Nederland koopt de nertsenfokkers uit voor een paar honderd miljoen Euro,deze gaan net over de grens gewoon weer verder,de belastingbetaler draait er weer voor op

 • altijd wat

  ingetik, waar heb je al die wijsheid geleerd?

  Volgens mij ben je een geisoleerd persoon, met heel veel wreedheden die onbeantwoord zijn.
  Zou er naar laten kijken...

  groet

 • Miriamnu

  Bedankt voor uw vriendelijke reacties op de waarheid over het houden van pelsdieren. Ik ben vegetarische kok en eet al 30 jaar geen dieren. Ik ga nooit naar de dokter, want ik ben nooit ziek.
  Wat me ook altijd weer opvalt aan de reacties is dat mensen maar denken dat de vleesindustrie een natuurlijk proces is.
  Dit is in het geheel niet waar. het heeft niets maar dan ook niets meer te maken met de natuur. Een dier is geen fabriek product. De mens denkt maar een dier te mogen laten lijden voor het woordje lekker, waar ik van walg, want het is totaal niet nodig. Mocht u toch dat stukje dode dier willen eten, doe het dan 1x per week en absoluut niet meer.

 • Mels

  Ik eet al 40 jaar wat mijn kok me voorschoteld en eet graag vlees en kom al 40jaar niet bij de dokter met voedsel gerelateerde klachten. Mag ik aub zelf uitmaken wat ik eet. Proleet. Helaas is de mens de baas over dieren en in het heden worden dieren niet mishandeld. Simpelweg omdat dieren die mishandeld worden geen opbrengst genereren waardoor ze niets opbrengen. Als jij meent dat we die kant op moeten best. Maar val ons er niet mee lastig. Is beetje vloeken in de kerk.

 • reiziger

  he miriamnu hoe verklaart u dat onze hond en kat elke dag vlees eten en nooit ziek zijn misschien dus toch gezonde voeding komkommer lusten nog geen 1 keer per jaar ik hoop dat jij geen huisdieren hebt die vlees eten want anders vrees ik het ergte voor ze

 • Willem119

  @Miriamnu

  Leuk dat je dat filmpje weer eens aan haalt, maar wat heeft dat met de Nederlandse Nertsenhouderij te maken? Ik hoop dat je weet dat de dieren die je op dat filmpje ziet geen nertsen zijn. En ik hoop ook dat je aan de mensen in het filmpje ziet dat het geen Nederlanders zijn.

  Je zult niemand hier horen zeggen dat hij/zij voorstander is van wat er in dat filmpje te zien is. Ik kan je verzekeren dat dit soort dingen in Europa niet voor komen en dat het bont dat op deze manier wordt geproduceerd niet in Europa terecht komt. Dat is allemaal Chinees en de enige afzetmarkt ervoor is in China. Europa kom je bent bont niet binnen tenzij je aan kunt tonen waar het vandaan komt. Er is een track-en-trace systeem en dat omzeil je echt niet.

Laad alle reacties (101)

Of registreer je om te kunnen reageren.