Home

Nieuws 598 x bekeken 1 reactie

Twee van zeven monsters co-vergistingsmateriaal fout

Den Haag - Bij controles van co-vergistingsmateriaal heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit eind 2012 bij twee van de zeven monsters overtredingen geconstateerd. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

In de monsters zaten stoffen in hogere concentraties dan toegestaan om hiermee verkregen digestaat als meststof aan te merken. De controle gebeurde samen met de politie. Per 2013 is het beleid voor toegelaten stoffen voor co-vergisting veranderd, waardoor meer stoffen vergist kunnen worden. Voorwaarde is wel dat de stoffen gecertificeerd zijn.

Eén reactie

  • agratax2

    Begrijp ik het goed dat er bepaalde schadelijke stoffen in het te vergisten materiaal zitten die bij hogere concentraties gevaar opleveren voor mens, dier of plant als de digestaat het land op gaat? Dit houdt dus in dat X % in eenmaal mag niet maar 0,3 X in 4 of meer keren mag wel. Is er geen sprake van ophoping van deze schadelijke stoffen? Geldt ook hier weer certificering is schijn veiligheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.