Home

Nieuws

Tienduizenden burgers sturen e-mail aan EP om landbouwbeleid

Straatsburg - Europarlementariërs hebben de afgelopen dagen samen 72.000 e-mails gekregen van bezorgde burgers die vinden dat het de verkeerde kant op gaat met de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Het gaat om standaard berichten, ingevuld op een campagnewebsite van het Wereld Natuur Fonds (WNF). De e-mails zijn verstuurd aan de leiders van alle politieke groepen en invloedrijke parlementariërs in de landbouwcommissie, die dinsdag en woensdag vergaderen over de toekomst van de Europese agrarische sector.

Kernpunt van de kritiek is het vergroeningsbeleid. WNF steunt de oorspronkelijke plannen van eurocommissaris Dacian Ciolos, maar is bang dat de lidstaten en het Parlement deze dusdanig uitkleden dat natuur- en milieu er nog maar weinig baat bij zullen hebben. Daarnaast vraagt de organisatie de EP’ers om dubbele betalingen in het kader van agrimilieumaatregelen te voorkomen en zouden er strengere regels voor dierenwelzijn en consumentenveiligheid moeten worden ingevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.