Home

Nieuws 784 x bekeken

Telescooplader populair bij grotere biovergisters

Viersen - Ruim 46 procent van de Duitse agrariërs met een biovergistingsinstallatie gebruikt voor het inbrengen van substraat een telescooplader. Bij de installaties van meer dan 500 kW is de telescooplader bovendien in de meerderheid, namelijk bij 52 procent. Dat heeft landbouwmarktonderzoeksbureau AgriDirect Deutschland uitgezocht met een enquête onder 7000 bedrijven.

Alternatief materieel, shovels, frontladers en tractoren, wordt veelvuldig ingezet bij kleinere vergisters, hoewel bij installaties tussen de 200 kW en 500 kW niettemin telescoopladers een aandeel hebben van bijna 46 procent. Het aantal ondernemers met een biogastak dat in een telescooplader of shovel wil investeren was in de afgelopen twee jaar stabiel, maar vertoont dit jaar echter een duidelijke teruggang. Nog maar ruim 3 procent is van plan daarin geld te steken, constateert AgriDirect.

Of registreer je om te kunnen reageren.